Sari la conținut

Turul Franței 2005: Danezul Mickael Rasmussen câștigă etapa a noua

De la Wikiștiri
Acest articol face parte din Ediția specială Turul Franței 2005

11 iulie 2005 Turul Franței 2005, Franța — Ciclistul danez Mickael Rasmussen a câștigat detașat etapa a noua a Turului Franței, dintre Gerardmer și Mulhouse (171 de kilometri). După o evadare de 157 de kilometri, Rassmussen, plecat cu tricoul cu buline roșii, al celui mai bun cățărator, și-a abjudecat toate cele șase cățărări ale zilei. De ultima, Balon d’Alsace, de categoria întâi, danezul a devansat plutonul cu peste nouă minute.

Pe urmele lui Rasmussen s-au aflat germanul Jens Voigt (Team CSC) și francezul Cristophe Moreau (Credit Agricole). Cei doi au recuperat din diferență și au ajuns la Mulhouse la trei minute de Mickael Rassmussen, dar tot la 3 minute de pluton (cuprinzându-i pe toți favoriții, inclusiv americanul Lance Armstrong), suficient pentru ca Jen Voigt să preia tricoul galben de lider în clasamentul general.

Luni este zi de odihnă, după care marți urmează o etapă în Alpi, între Grenoble și Courchevel, cu două cățărări de cateogria întâi, prima, Cormet de Roselend, de 20 de kilometri, cu o medie de 6 la sută și a doua Cater Courchevel, de 22 de kilometri cu pantă medie de 6,2 kilometri.