Un cutremur cu magnitudinea de de 5,3 pe scara Richter a avut loc în zona Vrancea, fiind resimțit în București cu magnitudinea de 3-4 pe scara Mercalli

De la Wikiștiri

25 aprilie 2009 București, România — Potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la adâncimea de 120 de kilometri în zona Vrancea, unde intensitatea pe scara Mercalli a fost în jur de 5 grade, iar în București a fost resimțit cu intensitatea de 3-4 grade pe scara Mercalli.

  • Amplitudinea maximă înregistrată pe seismogramă a fost de aproximativ trei minute.
  • Directorul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmuranu, a declarat că în perioada *următoare nu vor fi replici mai mari decât cutremurul inițial.
  • "Lumea să stea liniștită pentru că un cutremur de 5,3 grade nu prezintă pericol, nu înseamnă nimic și nu vor urma replici mai mari *decât cutremurul inițial", a spus Mărmureanu.
  • Specialiștii Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului spun că seismul de sâmbătă seară se înscrie "într-o *activitate normală" și că, de regulă, cutremurele vrâncene "nu prea dau replici". În urma cutremurului de sâmbătă nu au fost *probleme, nefiind înregistrate pagube materiale.
  • Ultimul cutremur a avut loc în 2 martie, în zona Focșani, atunci seismul având o magnitudine de 3,6 grade pe scara Richter și *intensitatea II pe scara Mercalii.