Wikiștiri:Ghid conținut

De la Wikiștiri

Gates vrea lege in domeniul securitatii

Directorul companiei Microsoft, Bill Gates si-a completat lista cu solicitari legislative, reinnoindu-si presiunea asupra Congresului pentru a adopta pana la sfarsitul anului o lege „all inclusive” referitoare la intimitatea clientilor si la securitate.

„Este nevoie urgenta de reguli federale in privinta intimitatii, care sa ceara transparenta colectiilor de date, sa garanteze accesul utilizatorilor la propriile date si sa le arate companiilor ce trebuie sa faca atunci cand apare o bresa”, a spus Gates.

Compania Microsoft nu este singura care solicita acest tip de lege. Producatorul Windows, impreuna cu o serie de mari nume in domeniu, printre care eBay, Hewlett-Packard, Google, Intel si Oracle, au inceput sa faca lobby in Congres pentru a scapa de ceea ce numesc o peticeala legislativa.

Gates crede ca protejarea intimitatii este un act de echilibru. „Sa zicem ca o companie vrea sa-l depisteze pe cel care se face vinovat pentru atacul asupra unui calculator, sau, intr-un caz extrem, sa puna mana pe un terorist. Fara a impiedicarea, intr-o anumita masura, a unor informatii, acest lucru ar fi foarte dificil”, a spus Gates.

Rezolvarea este ca locul legislatiei actuale sa fie luat de„politici explicite referitoare la locul in care pot fi utilizate informatiile si sa fie depistate comportamentele nepotrivite”, a mai precizat Gates.

Intr-un discurs de 10 minute tinut chiar inaintea lui Gates, presedintele Comisiei Juridice din cadrul Senatului, Patrick Leahy, a vorbit pe larg despre ingrijorarea tot mai mare cu privire la intimitate pe care a adus-o avantul tehnologic.

Senatorul a spus ca spera sa reuseasca in acest an sa primeasca aprobarea pentru legea privind intimitatea datelor personale. Masurile ar urma sa impuna amenzi, pedepse privative de libertate, sau chiar pe ambele pentru cei care ascund in mod intentionat informatii legate la brese de securitate care cauzeaza „daune economice uneia sau mai multor persoane”. Leahy a adaugat ca nu vrea sa puna piedici tehnologiei, ci doar sa protejeze intimitatea.

Sursa: http://www.securizare.ro