Wikiștiri în limba română

De la Wikiștiri

19 februarie 2005 Online, România — - Își începe activitatea Wikiștiri în română. Wikinews (Wikiștiri) este un proiect creat cu scopul de a raporta colaborativ știri din toate subiectele dintr-un punct de vedere neutru.

Deocamdată, Wikiștiri este disponibil pe lângă română în bulgară, germană, spaniolă, franceză, olandeză, polonă, portugheză și suedeză.

Sigla Wikiştiri
Sigla Wikiştiri

Wikiștiri în limba română[modificare]

Proiectul Wikiștiri încearcă să fie o sursă liberă de știri care poate fi editată de oricine. Ideea înființării acestui proiect în limba română i-a venit lui Ronline care în data de 4 decembrie 2004 la ora locală 03:16 s-a oferit ca suporter al proiectului în limba română pe pagina special creată pentru aceste cereri la meta. El a fost urmat în scurt timp de alți utilizatori Wikipedia (lista întreagă poate fi consultată aici) iar în data de 19 februarie 2005 a fost lansat proiectul http://ro.wikinews.org urmând ca acesta să deservească cu știri libere vorbitorii de limba română, în special pe cei din România, Republica Moldova, Bucovina și Voivodina, unde limba română este limbă oficială.