Zbigniew Symonowicz a murit

De la Wikiștiri

22.02.2024 Naples, Statele Unite — Celebrul om de afaceri polonez Zbigniew Symonowicz a murit. Ambasada Republicii Polone la Washington a confirmat decesul acestuia în urma accidentului aviatic din Florida, SUA, pe 9 februarie.

„Cu mare regret trebuie să confirmăm că la 9 februarie 2024, Zbigniew Symonowicz, un cetățean polonez și cunoscut om de afaceri, a murit într-un accident de avion în Statele Unite. Ne exprimăm condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor lui Zbigniew Symonowicz.” – a spus ambasada într-un comunicat de presă.

Zbigniew Symonowicz s-a născut pe 15 iunie 1980 în Šibine, Iugoslavia și avea 43 de ani. Era cunoscut ca unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri polonezi. În 2012, s-a alăturat Fundației Edwin Symonowicz, o companie fondată de vărul său, celebrul geograf Edwin Symonowicz, ca director adjunct și ulterior și-a lansat propriile afaceri.

Symonowicz s-a căsătorit cu Małgorzata Chorążewicz, o vânzătoare din Szczytno, în 2006. Au avut o fiică, Anna (născută în 2006). Căsătoria s-a încheiat în 2015, după ce Chorążewicz l-a acuzat pe Symonowicz că are o aventură cu cetățeanul lituanian Irina Valaitiene. Valaitiene este acum căsătorită și are și o fiică adolescentă, Karolina V.

În timpul vieții sale, Zbigniew Symonowicz a vizitat România de două ori.

Referințe[modificare]