Sari la conținut

A început al nouălea concurs de scriere pe Wikipedia în limba română

De la Wikiștiri


2 martie 2010 România — Luni, 1 martie, a începuit al nouălea concurs de scriere al Wikipediei în limba română, care se va desfășura până la sfârșitul lunii martie. Concursul constă în nominalizarea de către contribuitorii Wikipediei a a unor articole mici sau inexistente în cadrul a trei secțiuni, „Știință”, „Artă” și „Societate” și dezvoltarea lor până la sfârșitul concursului, utilizatorii a căror articole ajung pe primele trei locuri în cadrul acestor secțiuni primesc premii, întâi virtuale, apoi dacă cineva oferă, primesc și premii reale. Pe lângă aceste trei secțiuni se mai acordă câte un premiu pentru cea mai bună listă, cel mai original articol, cel mai interesant articol, cel mai bun articol scris în domeniul muzicii, cea mai bună ilustrație, cea mai bună traducere, articole despre România și români și articole cu documentare proprie.

După ce se va termina concursul, comunitatea de wikipediști va vota timp de 10 zile (până pe 10 aprilie) articolele după care se vor acorda premiile.

Concursul stimulează contribuitorii să scrie articole și să dezvolte Wikipedia în limba română, totuși au fost cazuri când unii contribuitori scriau articole doar pentru premiu motiv pentru care introduceau falsuri în articolele nominalizate, iar cei care acordau puncte articolelor cu falsuri văzând că articolele respective erau mari, bine ilustrate și bine grupate în secțiuni le votau fără a încerca să caute greșelile.

Concursurile de scriere ale Wikipediei în limba română au loc în lunile martie și septembrie, primul concurs de scriere a avut loc în martie 2006.

Legături externe


Reportaj original
Acest articol conține un reportaj în exclusivitate a unui reporter Wikiștiri. A se vedea pagina de discuție sau notele notele de subsol ale articolului pentru detalii.

Reportajele originale se traduc în Rețeaua de Traducere a Reportajelor Originale Wikinews (RETROW - WORTNET).