Discuție Utilizator:Vlad

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikiștiri

Salut! Da, sunt sigur de revert. Nu ai fost atent la rostul acelei pagini. Acei utilizatori începători care nu ştiu să scrie un articol scriu ceva de genul acesta. Apoi un utilizator ia şi crează un articol după mesajul trimis de ei. Apoi se şterge. Apropo, pentru validitatea votului tău, aşteptăm un articol nou până la sfârşitul perioadei de vot. -Mihai | D 2 octombrie 2005 18:34 (UTC)[răspunde]

Cum nu scrie? : "Votanţii trebuie să fie utilizatori înregistraţi şi să aibă cel puţin un articol nou în ultima lună la Wikiştiri care să respecte toate indicaţiile Wikiştiri." (citat din acea pagină). Că se poate sau nu face o ştire, asta e altceva, dar acolo trebuia scris. Urmăreşte legătura postează o ştire, şi vei vedea! -Mihai | D 3 octombrie 2005 08:25 (UTC)[răspunde]

Este aceasta o noua "regula wikipedia" ?!!!![modificare]

"(Raport ştergeri); 17:27 . . Vlad (Discuţie) ("Protest în faţa Parchetului General - 7 decembrie 2005" a fost şters: Wikiştiri este un sit de ştiri despre evenimente ce s-au întâmplat nu spaţiu de publicitate pentru evenimentele ce vor veni!) "

Sa inteleg ca trebuie sa asteptam ca un eveniment sa se intample, pentru a avea "permisiunea" de a-l posta pe wikinews ???

Este valabil pentru orice eveniment? Exemplu: toata mas media a anuntat cu o zi sau chiar mai mult vizita doamnei Condoleezza Rice in România fara ca aceasta să fie considerată "publicitate pentru evenimentele ce vor veni"

Sau este o regula care se va aplica strict stirilor despre activitatile publice ale MISA ?

Sau este doar un "exces de zel" al tau?

Astept cu mare nerabdare un raspuns.

Victort 7 decembrie 2005 18:42 (UTC)[răspunde]

Îţi mulţumesc pentru revenirea pe care ai facut-o. M-a scutit de un conflict de editare cu un sysop (Ar fi fost o situaţie dificilă :)
Dar rămâne gestul tău de a şterge un articol, şi comentariul tău (făcut când ai revenit) că acest articol este POV ...
De aceea te rog, pentru a evita pe viitor o situaţie asemănătoare, să răspunzi la întrebările de mai sus.
Victort 7 decembrie 2005 19:39 (UTC)[răspunde]

Victort, te rog nu compara vizita doamnei Condoleezza Rice cu un nou protest MISA (că am mai văzut că ai mai adăugat astfel de ştiri). Cam de câte ori pe an se întâmplă acest eveniment? Stai liniştit, aveam de gând să restaurez ştirea o dată cu consumarea... "evenimentului"... :) --Vlad|-> 7 decembrie 2005 21:12 (EET)

Ok, un nou meci de divizia A, B sau C iti convine? Şi astea sunt anunţate înainte de a se întampla. Nu importanţa evenimentului era aici în discuţie, ci posibilitatea de a-l posta sau nu înainte de a se întampla.

Eu ştiu aşa (corectează-mă dacă tu ştii altfel):

Dacă o ştire este sub un anumit nivel de importanţă nu o pui deloc.

Dacă o ştire depăşeşte respectivul nivel atunci cel mai bine este să o dai în preziua evenimentului la care se referă. Dacă o dai mai devreme, lumea o uită; dacă o dai după ce a apărut peste tot, nimeni nu mai este interesat să o afle de la tine. Asta dacă ai cunoştinţă despre respectiva ştire.

Mai mult: comunicatele de presa se dau şi sunt preluate şi difuzate înainte de producerea evenimentului. După? Cel mult un editorial sau un comentariu despre cum a fost.

De aceea m-a "intrigat" afirmaţia ta cum că "Wikiştiri este un sit de ştiri despre evenimente ce s-au întâmplat nu spaţiu de publicitate pentru evenimentele ce vor veni!"

De aceea o sa te rog încă odată, pentru a nu exista neînţelegeri să-mi explici ce ai vrut să spui prin cuvintele "Wikiştiri este un sit de ştiri despre evenimente ce s-au întâmplat ..." şi dacă tu personal continui să susţii această idee.

Victort 7 decembrie 2005 22:57 (UTC)[răspunde]

Cred că nu avem aceeaşi viziune despre ce anume constituie ştire de un anumit nivel de interes. O astfel de ştire cum o puseseşi tu nu reprezenta interest decât pentru simpatizanţii MISA (şi reprezenta de altfel punctul de vedere MISA) (a se vedea reformularea lui Mihai). Punerea ei înainte de eveniment în formatul inflamant nu făcea decât transformarea Wikiştiri într-un avizier pentru ralierea simpatizanţilor (şi pentru a da mai multă greutate evenimentului). Asta e părerea mea. --Vlad|-> 8 decembrie 2005 13:24 (EET)

Ţinând cont de contribuţiile tale de pe wikipedia eu te consider o fiinţă umană inteligentă. De aceea chiar nu înţeleg de ce te faci că nu înţelegi ce te întreb şi transformi această discuţie într-un dialog al surzilor.

O să încerc încă o dată să aflu părerea ta despre "regula" pe care tu ai invocat-o:

"Wikiştiri este un sit de ştiri despre evenimente ce s-au întâmplat ..."

Am înţeles care este părerea ta despre "importanţa" ştirilor despre MISA, aşa că nu are rost să discutăm despre asta.

Dar datorită faptului că tu ai afirmat textual:

"Wikiştiri este un sit de ştiri despre evenimente ce s-au întâmplat nu spaţiu de publicitate pentru evenimentele ce vor veni!"

te rog încă odată să oferi pentru noi toţi un răspuns punctual la următoarele întrebări:

  1. Trebuie să aşteptăm ca un eveniment să se întâmple, pentru a avea "permisiunea" de a-l posta pe wikinews ???
  2. Este valabil pentru orice eveniment?
  3. Sau este o regulă care se va aplica strict ştirilor despre activităţile publice ale MISA ?

Cu speranţa că de data asta vei reuşi să raspunzi la aceste întrebări îţi urez numai fericire

Victort 8 decembrie 2005 20:07 (UTC)[răspunde]

Deci consideri ca nu e regulă?.....[modificare]

Mă iartă că am fost aşa încăpăţânat :) Dar era important pentru mine să stabilim dacă afirmaţia ta va fi sau nu regulă wiki. Şi o să-ţi spun de ce era important:

Eu consider că administratorii nu au dreptul să se comporte discreţionar. Consider că administratorii (ca noi toţi de altfel) trebuie să se supună unor reguli când acţionează pe wiki. Reguli care trebuie cunoscute şi acceptate de către comunitatea wiki.

Ce vreau să spun în cazul acesta concret:

Un articol poate fi şters doar în două situaţii:

  1. dacă încalcă flagrant o regulă wiki (dacă o încalcă "uşor" e suficient să fie editat, cum a făcut Mihai, nu trebuie şters)
  2. dacă administratorul care-l şterge nu are respect faţă de contribuitori şi implicit faţă de el însuşi.

În loc de concluzie: părerea mea este că tu ai acuma trei opţiuni:

  1. Să accepţi că este în acord cu politica wiki să postezi un articol preeveniment; sau cum se exprimă Mihai: "dacă există comunicat de presă, se poate prelucra acesta în vederea realizării unui articol preeveniment"
  2. Să nu accepţi asta şi să creezi o regulă care să nu permită asta. Dar atunci cred că ar trebui scisă şi altundeva decât pe paginile de discuţii.
  3. Să continui să ştergi articolele mele (şi se pare că vor fi săptămânale deoarece yoghinii afirmă că vor continua mitingurile până ce vor fi pedepsiţi procurorii care au încălcat legea iar ei îşi vor recupera bunurile de care au fost deposedaţi ilegal în urmă cu aproape doi ani deja ...) fără o regulă clară în spatele acţiunii tale de a şterge. Dar atunci asta ar putea să fie considerat vandalism ...

În legătură cu transformarea proiectului wikiştiri în spaţiu publicitar MISA îţi spun din nou că nu este vina mea ci se datorează faptului că sunt singurul contribuitor la acest proiect. Ştii, mă gândeam ca e haios: un proiect cu doi administratori si un singur contribuitor, şi ăla contestat :)

Victort 11 decembrie 2005 12:24 (UTC)[răspunde]

CUm creez un wiki?[modificare]

Imi poate explica cineva cum creez un wiki si unde il concep?

Resignation[modificare]

I hereby confirm the request on meta, concerning my wish to have the admin permissions removed on Romanian wikinews. Thank you! --Vlad 14 februarie 2007 12:11 (UTC)[răspunde]

Salut[modificare]

Salut! Dle. Vlad, văd că aţi mai fost admin, de ce nu reveniţi în job? Sunt sigur că vă descurcaţi bine, şi aţi putea ajuta foarte mult site-ul cu asta. — Memotalk with me 8 martie 2011 19:39 (UTC)[răspunde]