Sari la conținut

Elena Udrea și dictatura luminată

De la Wikiștiri


1 aprilie 2010 București, România — Miercuri, în cadrul unei emisiuni la B1tv u Ministrul Dezvoltării și Turismului, Elena Udrea, a zis: „Țara asta are nevoie de o dictatură luminată”.

Când moderatorul a întrebat-o despre afirmațiile lui Iliescu cu privire la contractele mari de turism care s-ar fi încheiat în 1989 cu URSS prin care turiști sovietici ar fi fost aduși în România, Udrea a zis că astfel de contracte nu mai sunt posibile fiindcă acum piața de turism este liberă.

Atunci râzând moderatorul a insistat și a zis că dacă România „tot este o dictatură, atunci se poate vorbi la telefon cu autoritățile altei dictaturi pentru a se încheia contracte mari de turism”, iar Elena Udrea a răspuns: „Țara asta are nevoie de o dictatură luminată, mai zic eu din când în când”.

Mai târziu, la videochat-ul ziarului „Gândul”, Udrea a zis că afirmația cu privire la dictaura luminată a fost o glumă, dar că este uneori nevoie de o dictatură a legii.

„Aseară am spus că este sub formă de glumă, dar vă spun că în calitate de reprezentant al Guvernului, de persoană care are o funcție în stat în acest moment, de multe ori e nevoie de o mână forte, există un haos general, de foarte multe ori nu se respectă legea. Legile de multe ori sunt date în așa fel încât să urmărească interese de grup, sau interese personale”, a zis Udrea.

Referințe[modificare]