Sari la conținut

Fabrizio Barbasso este asigurat de Călin Popescu Tăriceanu că România își va îndeplini angajamentele de aderare

De la Wikiștiri


11 iulie 2005 București, România — Astăzi a avut loc un schimb de replici între premierul Tăriceanu și directorul general al Direcției Extindere din cadrul Comisiei Europene.

„Votul popular ne va permite să accelerăm reformele pentru integrare, pentru a ne asigura succesul aderării României la UE pe 1 ianuarie 2007. Scopul nostru este să obținem sprijinul popular pentru a dinamiza reforma și din acest motiv procesul de implementare a măsurilor convenite în cadrul calendarului de integrare nu va fi încetinit în perioada următoare”, a afirmat primul-ministru.

Oficialul european a subliniat că CE nu se implică în deciziile de politică internă ale statelor în curs de aderare. „Preocuparea noastră va fi să fim alături de dvs. pentru a atinge obiectivul privind aderarea României la UE pe 1 ianuarie 2007. Vă felicităm pentru respectarea calendarului de până acum. Realizarea obiectivului de aderare în 2007 este posibilă. Efortul de îndeplinire a angajamentelor trebuie să continue, independent de organizarea anticipatelor”, a arătat Fabrizio Barbasso.

Referințe