Procesiune de Florii la Reșița, cel mai mare eveniment ecumenic din Reșița

De la Wikiștiri


28 martie 2010 Reșița, România

Premieră ecumenică la Reșița: duminică seară, în data de 28 martie 2010 a avut loc manifestarea religioasă intitulată „Procesiune de Florii”, având motto-ul: „Să fim Lumină”, eveniment organizat de 12 grupe de tineri de diferite confesiuni din Banatul Montan la care au participat peste 3.000 de credincioși.

Patru imagini din centru civic: prima imagine este făcută ziua înaintea începerii evenimentului la catedrală, a doua poză în ultima parte a evenimentului şi ultimele două sunt făcute după terminarea evenimentului, putându-se observa că panoul cu lumânări a rămas şi mesajul de lumină arde încă

În acest an comunitatea creștină a sărbătorit împreună Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, și uniți de același sentiment au fost împreună și la Sărbătoarea Floriilor.

Procesiunea a început la ora 19:00 pornind de la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Muncitoresc, pe traseul Biserica Reformată → Biserica Evanghelică → Biserica Romano-Catolică „Maria Zăpezii” → Biserica „Sf. Iosif cel Nou de la Partoș” din incinta Sediului Protopopiatului Ortodox Român → Biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” și s-a încheiat în Centrul Civic, unde a avut loc un program artistic și un mesaj de lumină. Tot acolo s-au lansat spre cer 120 baloane cu heliu, cu mesaje scrise în baloane, iar pe baloane era scris mesajul: „Să fim Lumină”. Mesajul de lumină a fost un panou de lemn drept suport pentru lumânări aprinse, care în număr de aproximativ 200 formau literele componente ale motto-ului „Să fim Lumină”.

Acest eveniment s-a bucurat de participarea Prea Sfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care a fost alături de tinerii organizatori împreună cu preoții lor, precum și de toți credincioșii care au fost așteptați să participe la această acțiune, purtând în mâini ramuri de sălcie, flori și lumânări.

Dintre confesiunile participante:

  • ortodocși;
  • romano-catolici;
  • greco-catolici;
  • reformați;
  • neoprotestanți;

Galerie


Referințe