Sari la conținut

Strănepoata lui Nelson Mandela ucisă într-un accident de mașină

De la Wikiștiri


12 iunie 2010 Johannesburg, Africa de Sud — Zenani Mandela, strănepoata fostului președinte al Africii de Sud, Nelson Mandela, a decedat în urma unui accident de mașină. Aceasta, în vârstă de numai 13 ani, se întorcea de la concertul de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal ce a avut loc la Soweto.

În urma cercetărilor preliminare s-a ajuns la concluzia că accidentul a survenit în urma coliziunii cu un alt autovehicul, al cărui șofer conducea în stare de ebrietate.

Purtatoarea de cuvânt a poliției metropolitane din Johannesburg, Edna Mamonyane, a declarat că conducătorul auto a fost arestat și acuzat de conducere în stare de ebrietate. Mamonyane a mai spus că acesta, neidentificat încă de poliție, ar putea fi acuyat de omucidere.

Purtătorul de cuvânt al Poliției, Govindsamy Mariemuthoo, care mai devreme a anunțat că șoferul ar apărea în fața instanței pentru o audiere preliminară vineri, a declarat că aceasta a fost amânată pentru investigații suplimentare.

Zenani a fost unul dintre cei nouă strănepoți ai fostului președinte, ce a activat în funcție în perioada 1994 - 1999, primul președinte anti-apartheid din istoria recentă a Africii de Sud.

Referințe[modificare]