Wikiștiri:Candidați administrator

De la Wikiștiri

Administratorii sunt utilizatori care au drepturi specifice unui „operator de sistem” (sysop). Aceste drepturi sunt acordate în urma unui proces de vot utilizatorilor activi care au devenit cunoscuți ca membri de încredere ai comunității Wikiștiri.

Dacă doriți să deveniți administrator la Wikiștiri, puteți să anunțați pe această pagină sau să așteptați până când veți fi nominalizat de alți utilizatori pentru a primi acest statut. Aici puteți propune un nou administrator și puteți participa la procesul de vot.

Adminstratorii pot demisiona oricând și pot fi demiși conform politicii de revocare.

Drept de vot[modificare]

Au drept la vot pe această pagină: administratorii și utilizatorii activi de pe această wiki sau de la Wikipedia. Logica este simplă, dacă ar putea vota oricine atunci s-ar putea propune oricine, și-ar crea zeci de utilizatori și i-ar folosi pentru a se vota. Asta ar complica lucrurile fără rost și ar duce la discuții inutile.

Permisiunile administratorilor[modificare]

Puteți contacta un administrator pentru

  • ștergerea unei pagini, dacă pentru un motiv sau altul nu puteți folosi Format:Șterge;
  • recuperarea unei pagini șterse;
  • protejarea și deprotejarea unei pagini;
  • raportarea unui act de vandalism;
  • blocarea unui utilizator, în limitele politicii de blocare;
  • alte activități care impun intervenția unui administrator.

În asemenea situații sunteți rugat să folosiți pagina de discuție a respectivului administrator sau facilitatea de trimitere email.

Lista administratorilor[modificare]

În prezent la Wikiștiri în limba română există un număr de 3 administratori. O listă a acestora, actualizată în timp real și ordonată alfabetic, poate fi consultată la această listă.

Lista de candidați[modificare]


Arhiva candidaturilor[modificare]