Sari la conținut

Atentat armat soldat cu 12 morți în San Bernardino - SUA

De la Wikiștiri2 decembrie 2015 San Bernardino, Statele Unite ale Americii — Un atac armat s-a desfășuat în cursul zilei de 2 decembrie în orașul californian de 200.000 de locuitori, San Bernardino.

Atacul s-a produs în incinta unui mare complex social ptr. oameni cu dizabilități, Inland Regional Center, pentru tratarea celor cu dizabilități din orașul californian San Bernardino, situat la o oră de mers cu mașina la est de Los Angeles. Potrivit martorilor oculari, focul a fost deschis de trei bărbați cu fețele acoperite de măști și echipați cu uniforme de camuflaj. Potrivit primelor informații oficiale, cel puțin 28 de persoane ar fi fost împușcate. Agențiile de știri au transmis că 12 sau 14 dintre acestea ar fi fost împușcate mortal, dar această știre nu a fost încă confirmată oficial de către autorități. Se pare că făptașii nu ar fi fost încă prinși.

  • Context 3 decembrie

Cel puțin doi atacatori au deschis focul pe 2 decembrie în San Bernardino în timpul unei petreceri la centrul de servicii sociale, omorând 14 persoane și rănind grav alte 17, într-un atac precis executat, au afirmat autoritățile.

Câteva ore mai târziu, poliția care îi urmărea pe atacatorii fugiți a deschis focul asupra unui vehicul de teren, la aproximativ trei kilometri de locul atacului, iar un bărbat și o femeie cu arme de asalt, pistoale și haine de luptă au fost uciși, a anunțat comandantul poliției din San Bernardino, Jarrod Burguan.

O a treia persoană care a fost văzută fugind în apropierea locului confruntării a fost reținută, dar poliția a precizat că nu este clar dacă ea avea vreo legătură cu atacul.

Acesta este cel mai grav atac armat care are loc în SUA după cel de la o școală din Newtown, Connecticut, în urmă cu trei ani, care s-a soldat cu moartea a 26 de copii și adulți.

Referințe[modificare]

Legături externe[modificare]