Sari la conținut

Trei femei ținute captive timp de 10 ani în Cleveland

De la Wikiștiri


8 mai 2013 Cleveland, Ohio — 3 femei au fost ținute captive și torturate timp de 10 ani de către Ariel Castro în vârstă de 52 de ani.

Investigații[modificare]

Un raport al Poliției din Cleveland scoate la iveală detalii îngrozitoare privind abuzurile la care au fost supuse cele trei femei.Conform raportului, obținut de postul local WKYC , tinerele erau bătute, ținute în lanțuri, înfometate și amenințate constant cu moartea. Una dintre victime a suferit mai multe avorturi, provocate brutal de către răpitor. Conform raportului întocmit de polițiști, Michelle Knight - una dintre cele trei victime, acum în vârstă de 32 de ani - a fost forțată sub amenințări cu moartea să o ajute pe Amanda Berry să nască într-o piscină gonflabilă pentru copii. Totul, sub privirile lui Ariel Castro.

„Michelle a susținut că Ariel i-a spus că o va omorî dacă copilul nu va supraviețui”, se arată în raport. La vremea respectivă, Amanda Berry avea 20 de ani, fiica ei, Jocelyn, născută în captivitate, având acum 6 ani. Amanda nu a fost singura victimă lăsată însărcinată în urma violurilor repetate. A fost, însă, singura care a și dus o sarcină până la capăt.

Michelle, în schimb, a fost forțată să avorteze de 5 ori. De fiecare dată, într-un mod brutal. Conform raportului, Ariel Castro o înfometa timp de cel puțin două săptămâni, după care o lovea în mod repetat cu pumnii în zona abdomenului, până pierdea sarcina.

Evadarea[modificare]

Deceniul de captivitate a luat sfârșit luni, 6 mai, când Ariel Castro a uitat să încuie ușa încăperii în care erau ținute victimele. Cea care a observat acest lucru a fost Amanda Berry.

Ușa principală a casei era, însă, încuiată. Inițial, s-a temut să o deschidă, crezând că este supusă la un test de către răpitor. Până la urmă, a reușit să alerteze vecinii și, ulterior, să sune la Poliție.

Ajunși la fața locului, polițiștii le-au găsit pe celelalte două femei la etajul al doilea al casei. Ariel Castro pledează nevinovat la acuzațiile de viol si răpire.


Referințe[modificare]