Gheorghe Șalaru: „Nu voi admite ca Republica Moldova să importe deșeuri”
- 17 februarie 2025: Simpatizanții lui Nicolai Dudulogo cer desfășurarea celui de-al treilea tur de scrutin al alegerilor bașcanului Găgăuziei
- 17 februarie 2025: Chișinău:PLDM nu negociază deocamdată pentru un nou guvern
- 17 februarie 2025: PLDM, PDM și PL au semnat acordul de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană II
- 17 februarie 2025: Chișinău:PLDM nu vine la negocieri pentru nou guvern
- 17 februarie 2025: Marian Lupu a fost ales președinte al Parlamentului de Legislatura a XIX-a
15 martie 2010 Chisinau, Republica Moldova —
Ministrul Mediului, Gheorghe Șalaru, a declarat în cadrul unei audiențe oferite reprezentanților Coaliției Civice pentru o Guvernare Democratică și Transparentă că nu va permite modificarea legislației în vederea admiterii importului diferitelor tipuri de deșeuri, inclusiv a pneurilor uzate, informează ARENA.
Gheorghe Șalaru a confirmat faptul că documentația de proiect a uzinei de ardere a deșeurilor în municipiul Chișinău nu este coordonată cu organele de mediu și nu este obținut avizul pozitiv al expertizei ecologice.
Reamintim că un grup italian urmează să construiască uzina de ardere a deșeurilor, iar Consiliul municipal a alocat pentru aceasta un teren de zece hectare lângă Stația de epurare a apelor reziduale din municipiul Chișinău.
Unii consilieri municipali susțin că la uzină vor fi aduse deșeuri din alte țări pentru a fi prelucrate. Primăria municipiului Chișinău respinge acuzațiile.
Construcția Fabricii de prelucrare a deșeurilor solide trebuia să înceapă încă în 2010, însă investitorul nu a transferat banii necesari pentru începerea lucrărilor.
Gunoiștea de la Țânțăreni, aflată la 8 kilometri de Chișinău, unde sunt depozitate deșeurile menajere acumulate în municipiu, a fost dată în folosință în 1990 și a fost prevăzută pentru 20 de ani.
Referințe
- Alexandru Ticu, „Gheorghe Șalaru: „Nu voi admite ca Republica Moldova să importe deșeuri”” — www.arena.md, 15 martie 2010
Această pagină a fost arhivată și nu mai poate fi modificată. Dacă ați observat o greșeală, adăugați formatul {{știrearhivată}} în pagina de discuție împreună cu erorile și corecturile semnalate. În acest fel, un administrator va modifica și rectifica știrea. Vă informăm că nu vom accepta actualizarea sau alterarea unor știri, ci numai corectarea greșelilor de ortografie, gramaticale sau de așezare în pagină. Notă: unele surse sau legături externe menționate s-ar putea să nu mai fie disponibile din cauza vechimii lor. |