Sari la conținut

PLDM, PDM și PL au semnat acordul de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană II

De la Wikiștiri


31 decembrie 2010 Chișinău, Republica Moldova — Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și Partidul Liberal au semnat joi, cu puțin timp înainte de ședința Parlamentului, acordul de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană II.

După cum relatează INFOTAG, liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a întîrziat la ceremonia de semnare a acordului ce a avut loc la Palatul Republicii, fapt ce a deranjat colegii lui de coaliție.

„Noi am avut o înțelegere, el însă se lasă așteptat”, s-a adresat președintele interimar, premierul Vladimir Filat către liderii democrați Marian Lupu și Dumitru Diacov, fără a ști că microfonul este pornit, iar presa înregistrează conversația lor.

„Văd că înțelegerea se încalcă chiar de la început”, a răspuns Diacov.

După cîteva minute el a fost sunat de cineva, care l-a anunțat că discuția i-a fost înregistrată. Diacov a dojenit jurnaliștii pentru că au filmat fără de a-i cere voie.

După ce au semnat acordul, liderii AIE și-au cerut scuze față de cetățeni pentru că au fost ținuți în suspans timp de o lună de negocieri.

„Îmi exprim încrederea că această coaliție va funcționa patru ani, timp în care vom realiza ceea ce am promis: drepturi, libertăți și bunăstare”, a subliniat premierul Vladimri Filat.

Marian Lupu susține că cele trei partide vor da dovadă de cultură politică și capacitate organizatorică pentru a asigura administrarea de lungă durată a țării.

„Prin acest acord venim să bucurăm cetățenii. Din denumirea Alianței este clar obiectivul nostru principal, însă evoluția politicii externe depinde de reformele din politica internă, unde noi avem multe de făcut”, a spus Ghimpu, subliniind că acordul AIE este unul „cu ghimpi și lupi”.

„Confirm acest lucru”, a completat obosit Filat.

Referințe[modificare]