Sari la conținut

Un milion de lei din partea Primăriei Chișinău pentru sinistrații japonezi

De la Wikiștiri


14 martie 2010 Chișinău, Republica Moldova — Primăria municipiului Chișinău va acorda un ajutor Japoniei, ca urmare a consecințelor grave după cutremurul care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Deocamdată se examinează posiblitatea alocării surselor financiare, între 500 mii și un milion de lei, pentru ajutorarea persoanelor sinistrate.

„Este vorba de un gest de solidaritate, iar municipiul Chișinău este dispus să ajute poporul nipon în această perioadă grea. Bunele relații dintre R. Moldova și Japonia sunt indiscutabile, iar proiectele și sprijinul din partea Guvernului nipon, de care a beneficiat țara noastră de-a lungul anilor în general, dar și municipiul Chișinău în special, sunt doar o dovadă a acestei prietenii. Anume această prietenie trebuie să ne facă mai hotărâți să dăm o mână de ajutor poporului Japoniei în timp ce depășește consecințele cutremurului puternic care a lovit țara”, a declarat Dorin Chirtoacă, citat de Serviciului de presă al Primăriei.

Primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă a solicitat Direcției relații externe, cooperare regională și integrare europeană a Primăriei să contacteze misiunea diplomatică a Japoniei, acreditată la București, pentru a stabili modul în care municipalitatea poate acorda ajutor persoanelor afectate de seism.

ARENA precizează că magnitudinea seismului care a lovit Japonia în urmă cu trei zile a fost revizuită la 9, devenind cel mai puternic cutremur din istoria țării. Bilanțul oficial al victimelor seismului și al tsunamiului care au lovit vineri nord-estul Japoniei se ridică la peste 2.400 de morți, a anunțat – marți, 15 martie - poliția națională, potrivit AFP.


Referințe