Sari la conținut

Wikiștiri:Camera de știri

De la Wikiștiri

Prestige Orchestra, succes în domeniul evenimentelor de lux[modificare]

Iuliana și Costin Ghinea, fondatorii Prestige Orchestra, reușesc într-un fel unic să-și mențină frumosul relației amoroase în perfectă concordanță cu relația profesională. Dacă îi privești din exterior, imediat îți dai seama că armonia este conceptul care le caracterizează realitatea. Privind de-a lungul anilor, se poate spune, cu ușurință, că sunt antreprenori și cei mai buni amfitrioni în domeniul evenimentelor de lux. Tocmai de aceea, conceptul lor de ONE BAND SHOW este unic în România. Le oferim celor care își organizează petrecerile posibilitatea de a avea un eveniment UNIC prin personalizarea tuturor programelor artistice și nu numai. Creionăm împreună cu ei tematica evenimentului, culorile, apoi alegem costumațiile pentru spectacol sau chiar le cream special pentru tematica evenimentului lor. Alegem repertoriu potrivit pentru ceea ce își doresc ei să transmită. Decorul scenei este desenat special pentru tipul de eveniment și se lucrează în tematica tot conceptul de lumini și visual. Personalizarea întregului eveniment face că el să devina UNIC și să nu mai fie întâlnit în altă parte. Atunci când dorești să impresionezi nu lași nimic la întâmplare, de aceea punem accent pe detalii.

Sursa https://www.wall-street.ro/articol/Lifestyle/298991/prestige-orchestra-succes-in-domeniul-evenimentelor-de-lux-suntem-foarte-tipicari-si-ne-place-sa-planificam-totul-la-virgula.html#gref

Tudor Rotari CAMOION MONDIAL[modificare]

Tudor Rotari, discipolul clubului sportiv al federației „Voievod”, s-a clasat pe locul întâi la grappling, categoria 80 kg. Un discipol al clubului sportiv al federației „Voievod" din Moldova a devenit campion mondial la arte marțiale, versiunea WFMC. Competițiile au avut loc între 16 și 18 octombrie, în orașul german Hagen. Compatriotul nostru Tudor Rotari s-a plasat pe locul întâi la grappling, categoria 80 kg. Rotari și-a început cariera sportivă la clubul „Voievod", iar în prezent își face studiile la Academia protecției civile din Rusia, facultatea inginerie, anul trei. În Moldova el a muncit ca scafandru-salvator la Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI al republicii. Grappling este un gen de luptă sportivă corp la corp care îmbină tehnica tuturor disciplinelor de luptă, cu restricții minimale în ceea ce privește aplicarea procedeelor dureroase și asfixiante. Această luptă nu include aplicarea loviturilor și utilizarea armei. 89.32.230.166 5 martie 2024 14:07 (UTC)[răspunde]

Dobânzi bancare mai consistente și termene de plată la ANAF – Ghidul Declarației Unice 2024[modificare]

27 martie 2024 București, România — Anul 2023: Dobânzi Bancare Mai Consistente Și Termene De Plată La ANAF – Ghidul Declarației Unice 2024

În contextul economic actual, obținerea de venituri substanțiale din dobânzi bancare impune o atenție sporită față de obligațiile fiscale, inclusiv plata CASS (Contribuția pentru Asigurările de Sănătate). Pentru anul 2024, termenul limită de depunere a Declarației Unice este 27 mai. Chiar dacă impozitul pe venit este reținut la sursă, contribuția pentru asigurările de sănătate trebuie achitată separat, prin completarea formularului 212 la Administrația Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Cu rate ale dobânzii ce au depășit pragul de 7% în 2022, mulți deținători de depozite bancare au înregistrat venituri impresionante în 2023, ceea ce a condus la depășirea limitelor stabilite pentru plata CASS. Plata acestei contribuții se bazează pe praguri definite în raport cu salariul minim, și anume 3.000 de lei.

Astfel, pentru veniturile din dobânzi situându-se între 18.000 și 36.000 de lei, contribuția de plată este de 1.800 de lei. Dacă veniturile depășesc 36.000 de lei, dar nu ating 72.000 de lei, contribuția crește la 3.600 de lei, iar pentru sume mai mari de 72.000 de lei, aceasta atinge pragul de 7.200 de lei.

Pe lângă acest aspect, este de menționat că titlurile de stat nu sunt supuse nici impozitului pe venit, nici CASS, reprezentând astfel o opțiune atractivă pentru mulți români. Unele bănci au început deja să informeze clienții despre obligația de plată a CASS pentru veniturile provenite din dobânzi.

Referințe[modificare]