Sari la conținut

Wikiștiri:Camera de știri/Arhivă 2012-2016

De la Wikiștiri

Moartea lui Whitney Houston[modificare]

Cântăreața pop star Whitney Houston a fost găsită moartă astăzi în Hotelul Beverly Hilton de Departamentul de Poliție Beverly Hills. Artista avea 48 de ani.Cele mai celebre melodii ale artistei au inclus "How Will I Know","I Wanna Dance With Somebody (She Loves Me)" și "I Will Always Love You".Ea a fost cunoscută pentru căsătoria ei tumultuoasă cu cântăreața Bobby Brown și luptele sale publice,cu drogurile și abuzul de alcool.

Paramedicii și poliția au răspuns la un apel la 9-1-1 și au venit în camera artistei,din Hotelul Beverly Hilton.Ea a fost găsită inconștientă și nu putea să răspundă.Ei au încercat să o resusciteze dar nu au reușit să o readucă la viață.Ea fost declarată moartă la ora 3:55 PM,ora locală (23:55 UTC).

Problemele lui Houston cu abuzul de substanțe au în intrat în atenția publicului,după un interviu din 2002 al ABC News luat de reporterul Diane Swayer.După o recentă arestare pe un aeroport din Hawaii,Houston a intrat în detalii despre alegerea drogurilor.Cu toate acestea,ea a spus că:"Fisura este ieftină,eu fac bani prea mulți pentru a fuma vreodată fisuri...

Houston a supraviețuit atâta timp datorită fiicei sale Bobbi Kristina.

Salvati Delta " Vacaresti "[modificare]

Am vazut de curand la TV o emisiune despre frumoasa Delta ce a aparut ca un semn "divin " , un loc ce trebuie sa ramana al NATURII si al animalelor ce traiesc aici.Acest frumos loc se intinde din calea Vacaresti,Sos Oltenitei si Splaiul Dambovitei,este si trebuie sa ramana un teritoriu " verde " , fara constructii imobiliare si interese materiale.

Nicolas Maduro a câștigat alegerile prezidențiale din Venezuela[modificare]

Socialistul Nicolas Maduro, fostul vice-președinte al Venezuelei și președinte interimar după moartea lui Hugo Chavez a câștigat alegerile prezidențiale din Venezuela. Cu 50,7% împotriva la 49,1% l-a depășit pe candidatul opoziției, Henrique Capriles.

Declarațiile de avere ale deputaților din R. Moldova[modificare]

Vladimir Plahotniuc, Valeriu Streleț și Vladimir Voronin sunt deputații cu cele mai mari venituri obținute anul trecut. Totodată, potrivit declarațiilor de avere,cele mai mici venituri le-a avut vicepreședintele PL, Ion Hadârcă, și liderul socialiștilor, Igor Dodon. Potrivit sursei, în declarația de avere pentru anul 2012, Vladimir Plahotniuc adeclarat că a câștigat venituri din salariu în sumă de peste 160 de mii de lei. Deputatul deține un aparatament în valoare de peste un milion de lei și o casă în sumă de 6 milioane de lei. El mai are în proprietate trei garaje și trei automobile de lux marca Mercedes. Deputatul a mai câștigat anul trecut peste 15 milioane de lei din hârtii de valoare.

Președintele fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, a obținut în 148 de mii de lei din salariu. Streleț are două apartamente, o casă de locuit și două mașini. De asemenea, el deține și cota parte în două societăți comerciale.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a câștigat din salariu 104 mii de lei.Alți 95 de mii de lei i-au revenit din pensie. Voronin mai deține în proprietate patru terenuri, un apartament, două case de locuit și un garaj. El are o cotă parte în două societăți comerciale.

Democratul Dumitru Diacov a obținut venituri din salariu în sumă de peste 142 de mii de lei. El a mai declarat că deține două case de locuit, un apartament și o mașină de marca BMW. Oficialul are cota parte în două societăți comerciale. Președintele Parlamentului, Marian Lupu, a obținut, anul trecut, 171 de mii de lei din salariu. Totodată, Lupu deține în proprietate un apartament în Capitală, valoarea căruia se ridică la peste un milion de lei, dar și un garaj în sumă de 70 de mii de lei.

Liderul fracțiunii PL, Ion Hadârcă, a câștigat din salariu 141 de mii de lei și alți 42 de mii de lei i-a obținut din activitatea științifică. El a mai primit aproape 52 de mii de lei din pensie.

Liderul socialiștilor, Igor Dodon pare să fie cel mai sărac deputat. Potrivit declarației de avere, oficialul a obținut de la locul de muncă peste129 de mii de lei. De asemenea, el deține un apartament în valoare de 278 de mii de lei. Anunță Politik.md

Festivalul cetăților dacice, ediția a VII-a, 2013, Cricău[modificare]

Surse:

Imagini free:


Alte evenimente ce pot fi luate în considerare: http://rcc.chinezu.eu/2013/03/21/citam-din-unii-bloggeri-la-noi-nu-se-intampla-niciodata-nimic/

-- Saturnian (discuție) 24 iunie 2013 12:49 (UTC)[răspunde]

De ce nu ai scris știrea tu însuți? Mai ales că aveai atâta material. Călușaru' 28 iunie 2013 23:06 (UTC)[răspunde]

Islanda, cea mai tare țara din Europa[modificare]

Islanda a ajuns cea mai tare țara din Europa, pentru ca Sigrùn Regò a intrat in cartea recordurilor cu cea mai mare groapă în pământ din lume.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 82.137.15.99 (discuție • contribuții).

Comisia parlamentara in cazul Nana incepe luni audierile[modificare]

Comisia parlamentara de ancheta privind achizitia unui teren agricol de catre una dintre fiicele presedintelui Traian Basescu si-a definitivat structura de conducere si a stabilit ca audierile sa inceapa luni. Constatarile, concluziile si propunerile comisiei vor fi cuprinse intr-un raport care va fi supus dezbaterii plenului reunit al Senatului si Camerei Deputatilor. Primele institutii invitate saptamana viitoare vor fi urmatoarele: OCPI, reprezentantii Cartii Funciare, prefectul, primarul, directorul Institutului Fundulea, ANRP-ul, ADS-ul, APIA, Ministerul Agriculturii, directiile agricole, consilierul Adrian Radulescu si, de asemenea, notarii implicati.

“Noi nu vanam pe nimeni, noi vrem sa aflam adevarul, pentru ca orice cetatean merita sa afle adevarul atunci cand apare in spatiul public o situatie incerta care vizeaza implicarea reprezentantilor anumitor institutii ale statului“, a declarat senatorul PSD, Gabriela Firea.

Infiintarea comisiei de ancheta a fost aprobata anul trecut, in decembrie, de plenul reunit al Parlamentului, dupa ce familia presedintelui Traian Basescu a achizitionat un teren in comuna Nana, judetul Calarasi. Parlamentarii PDL au refuzat sa isi desemneze reprezentantii in comisie, aceasta fiind formata in prezent din 13 senatori si deputati – PSD, PNL, PC, PP-DD si UDMR.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Juristpedia (discuție • contribuții).

sursa: juristpedia

Guvernul a aprobat numarul maxim de posturi pentru Ministerul Public[modificare]

{{publicare}} {{byline|dată=29 ianuarie 2014|localitate=București|țară=România|continent=Europa|tip=Sport}} In Monitorul Oficial nr. 66 din 27 ianuarie 2014 a fost publicata H.G. nr. 39/2014 privind stabilirea numarului maxim de posturi pentru Ministerul Public.

In cadrul actului normativ se arata: Numarul maxim de posturi pentru Ministerul Public este de 6.366, din care 280 posturi se ocupa conform prevederilor art. 3 si 4 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 74/2013 privind unele masuri pentru imbunatatirea si reorganizarea activitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Din cele 280 de posturi prevazute anterior, 20 de posturi revin Directiei Nationale Anticoruptie si 35 de posturi revin Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, Hotararea Guvernului nr. 338/1993 privind atribuirea unui numar de posturi si stabilirea numarului total al magistratilor si personalului auxiliar, administrativ si de serviciu de la judecatorii, tribunale, curti de apel si de la toate parchetele, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 170 din 21 iulie 1993, cu modificarile ulterioare, se abroga.

Referințe[modificare]

Lansari de carte si prezentare de costume de baie de epoca la Targul Gaudeamus Constanta[modificare]

In aceasta seara,cei ce au fost prezenti la Targul Gaudeamus din Constanta au avut parte de cateva surprize placute. Editura Ex Ponto a lansat inca doua volume. „9,81 mp” – un volum de literatură umoristica al carui autor este Constantin Iordan si romanul „Codul lui Dabranci” scris de Dumitru Mihailescu. Cu toate ca ploua torential, a fost destula lume la lansare, lucru ce ne bucura si ne face sa credem ca nu este uitata cultura noastra.

Dupa lansare a avut loc o prezentare de costume de baie de epoca, cu prilejul implinirii a 108 ani de la inaugurarea statiunii Mamaia.Modelele pentru costumele de baie au fost luate din Arhivele Nationale, Directia Constanta, prin bunavointa domnului Director Virgil Coman.

"Din vara anului 1906 turismul romanesc avea sa devina mai stralucitor, prin aparitia unei perle pe litoralul romanesc al Marii Negre, statiunea Mamaia. Datoram acest fapt nimeni altuia decat primarului Ion Banescu, cel care a constientizat ca frumusetile acestor locuri, odata puse in valoare, pot aduce beneficii nu numai Constantei ci si intregii tari", a spus Virgil Coman. Costume de baie de epoca au fost special create pentru „108 ani de la inaugurarea Statiunii Mamaia” de designerul clujean Alex Moldovan de la Glam’or Boutique. Tinerele domnisoare aratau foarte bine in aceste costume, iar domnii foarte incantati sa le priveasca.

Maine 18 august, va fi ultima zi a targului si se va incheia la ora 18.00 cu ceremonia de decernare a trofeelor edtiei.

• Trofeele GAUDEAMUS (acordate editurilor – locurile 1, 2 si 3) si Cea mai ravnita carte a Targului, decernate prin Votul Publicului ; • Trofeele Presei – decernate jurnalistilor pe sectiunile publicatii, radio si TV, tot prin Votul Publicului; • Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase cititoare prezente la Targ, de catre organizator; • Marele Premiu al Tombolei GAUDEAMUS, constand intr-un smartphone Nokia Lumia 520.

InfopressTv

InfopressTv Romania a castigat Trofeul la Targul de carte Gaudeamus[modificare]

Cea de a șasea ediție a Târgului GAUDEAMUS în format estival, găzduită de litoralul Mării Negre, a ajuns la final. Evenimentul, organizat de Radio România – Centrul Cultural Media Radio România și Radio România Constanța - s-a desfășurat în intervalul 14 – 18 august în premieră în Constanța, în incinta unui pavilion expozițional amplasat în vecinătatea City Park Conform tradiției, ultima zi a târgului este dedicată cu precădere câștigătorilor Trofeelor Gaudeamus. Premiile Târgului GAUDEAMUS Constanța 2014 sunt: Trofeele GAUDEAMUS acordate expozanților prin Votul Publicului: locul 3 – Editura RAO locul 2 – Editura Humanitas locul 1 – Editura Nemira;

„Cea mai râvnită carte a târgului” a fost desemnat, tot de către vizitatori, volumului

„Dicționar ilustrat al gesturilor” de Joseph Messinger, publicat de editura Litera; Trofeul Presei a revenit cotidianului „Telegraf” – secțiunea publicații și postului Infopress TV – secțiunea TV. Deși instituția mass-media care a primit cele mai numeroase voturi a fost postul Radio România Constanța, acesta nu a intrat în competiție, dat fiind statutul său de organizator al evenimentului; întrucât rezultatul votului a fost neconcludent, Trofeul Presei – secțiunea radio nu a fost acordat. Premiul Miss Lectura a fost câștigat de domnișoara Andra Rusu, studentă în anul I la Universitatea Maritimă Constanța, Facultatea – Ingineria Mediului; premiul, constând în produse cosmetice, a fost oferit de către organizatori și Farmec SA. Câștigătorul marelui premiu al Tombolei GAUDEAMUS a fost domnul Florin Gemănaru din Constanța; premiul a constat într-un smartphone Nokia Lumia 520, oferit de către organizatori. Anul acesta au fost 9000 vizitatori la targ, 22 expozanți, 10 evenimente editoriale au adus în fața publicului câteva dintre cele mai cunoscute figuri ale peisajului cultural constănțean, 1.300 de volume au fost donate de către vizitatori în cadrul proiectului „Cărțile se întorc acasă”, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donații din partea expozanților și a vizitatorilor a unui fond de carte care are ca beneficiari biblioteci ale unor comunități subfinanțate din acest punct de vedere. Proiectul continuă o tradiție care durează de la primele ediții ale Târgului Internațional GAUDEAMUS (Coșul Târgului) iar de la relansarea sa sub acest nume, în anul 2010, peste 86.000 de volume au îmbogățit patrimoniul unor biblioteci care nu au mai primit de foarte mult timp fonduri pentru achiziții. Volumele donate în acest an la GAUDEAMUS Constanța de către expozanți – editurile Casa Radio și Nemira – și vizitatori, vor avea ca destinație biblioteca Liceului Tehnic “I. C. Brătianu” din comuna Nicolae Bălcescu,județul Constanța. Parteneri: City Park Mall Constanța, RATC Constanța, S.C. RAJA S.A. Constanța Parteneri media: TV Alpha Media, Trustul de Presă Cuget Liber, Dobrogea Nouă, Dobrogea TV, Litoral TV, Observator de Constanța și Telegraf Următorul eveniment organizat de Radio România în cadrul Programului LECTURA 2014 este Târgul GAUDEAMUS Carte Școlară, ediția a XII-a, care va avea loc în București, într-un pavilion expozițional amplasat în Piața Universității, în perioada 17 – 28 septembrie.

Mulțumim din suflet celor ne-au votat și le promitem ca nu îi vom dezamagi nici de acum inainte!

Noi descoperiri NASA care afirma existența “vieții extraterestre pe Marte”[modificare]

Roverul Curiosity ar fi găsit metan pe Marte, un indicator că pe Planeta Roșie ar putea exista viață extraterestră.

Existența metanului, găsit de roverul care a aterizat în urmă cu aproape 3 ani pe Marte, nu poate fi cu ușurință explicată de geologie sau alte teorii. Cercetărorii nu sunt siguri de originea metanului, dar este posibil ca acesta să provină de la un organism viu precum o bacterie foarte mică.

Dacă acest gaz provine de la microbi vii, care respiră, descoperirea din această săptămână ar putea fi una dintre cele mai importante din istorie. Pe pământ, 95% din metan provine de la organisme microbiene.

Plecând de la informații colectate timp de 20 de luni de robot în craterul Gale, unde se află din august 2012, cercetătorii au descoperit emanații de metan. Sursa acestora ar putea fi, pe de o parte, descompunerea solului sub efectul luminii soarelui sau materiale organice transportate de meteoriți.

S-a descoperit de asemenea că nivelurile de metan în crater, în apropiere de locul unde se afla Curiosity, “cunosc vârfuri de zece ori mai ridicate câteodată de-a lungul a doar 60 de zile marțiene, ceea ce este surprinzător având în vedere că acest gaz are o durată de viață de circa 300 de ani”, explica autorii acestui studiu, printre care se afla și Christ Webster, de la Jet Propulsion Laboratory of NASA.

sursa: http://netstiri.ro

Marșarier peste o femeie de 85 de ani[modificare]

Un bărbat în vărstă de 33 de ani a dat cu mașina peste o bătrǎna, ieri, 22 mai 2015, în Cluj-Napoca.

 Potrivit reprezentanților IPJ Cluj,  bărbatul de 33 de ani, din Luna, a surprins și a accidentat pe strada Giordano Bruno, o 

femeie în vǎrstă de 85 de ani, în timp ce conducea un autoturism și fǎcea manevre cu spatele, fără a se asigura corespunzător.

 Conform primelor informații, bătrana din Cluj-Napoca se afla pe trotuar, iar aceasta ar fi suferit leziuni ușșoare.
 Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea circumstanțelor exacte în care s-a produs accidentul rutier.

FNSA protesteaza din nou impotriva Guvernului[modificare]

Federatia Nationala a Sindicatelor de Administratie (FNSA) organizeaza miercuri, 27 mai 2015, incepand cu ora 10, urmatoarea actiune de protest stabilita de catre sindicatele membre, dupa greva de avertisment din 20 februarie 2015 si greva generala de o zi din data de 30 aprilie 2015, anume mitingul din Piata Victoriei din Bucuresti.

  Presedintele FNSA specifica faptul ca daca Guvernul Romaniei manifesta nepasare si indiferenta la nivelul angajatilor din adminstratia publica locala si dupa acest protest, FNSA va demara o greva generala pe o durata de timp nelimitata.

"In cazul in care si dupa aceasta actiune de protest, Guvernul Romaniei adopta aceeasi atitudine sfidatoare fata de problemele salariatilor pe care ii reprezentam, FNSA va demara procedura pentru organizarea urmatoarei actiuni de protest stabilita, si anume greva generala pe termen nelimitat in administratia publica locala din Romania.", a declarat Valer Suciu, presedintele FNSA.

 Potrivit lui Valer Suciu, FNSA cere revendicari privind reglementarea si liberalizarea acordarii incepand cu anul 2015 a tichetelor de masa sau a normei de hrana, dar si cresteri salariale pentru salariatii din administratia publica locala din Romania sau aplicarea salarizarii unitare a personalului platit din fonduri publice.

Turneul,,Dangerous[modificare]

1992 - Michael Jackson a susținut un concert în România în cadrul turneului "Dangerous". Show-ul de pe Stadionul Național este considerat a fi unul dintre cele mai bune din cariera lui Michael Jackson.

Noul Cod Fiscal[modificare]

1 ianuarie 2016 București, România

Începând cu 1 ianuarie 2016 a intrat în vigoare Noul Cod Fiscal. Printre cele mai importante modificări sunt reducerea TVA de la 24% la 20% (cu excepția celor care sunt deja reduse la o valoare mai mică: de ex., 9% la alimente), reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5% și schimbarea impozitării micro întreprinderilor, de la 3% la 1%, dacă firma are mai mult de 2 angajați, 2% dacă firma are un singur salariat și rămâne la 3% doar pentru firmele fără personal.

Cei care folosesc apartamentul ca sediu social pentru firmă vor fi impozitați suplimentar de primării, pentru desfășurarea activităților comerciale. În unele cazuri, taxele locale pot ajunge și de zece ori mai mari ca în 2015.

Referințe[modificare]

Fosta concurenta a emisiunii The Voice, Christina Grimmie, a fost impuscata mortal la un concert[modificare]

Cântăreața Christina Grimmie, fostă concurentă a emisiunii ”The Voice”, a murit, după ce a fost împușcată la finalul unui concert pe care l-a susținut, vineri, în Orlando, potrivit declarațiilor făcute de poliția din Florida. Cantareata a fost impuscata mortal de un barbat, in timp ce oferea autografe fanilor. Cântăreața în vârstă de 22 de ani a fost dusă imediat la spital, însă medicii nu au reușit să o salveze. Poliția din Orlando a confirmat decesul artistei, la fel și managerul acesteia. Potrivit autorităților, cântăreața a fost împușcată, vineri, în jurul orei locale 22.45, la The Plaza Live în Orlando. Atacatorul, al cărui nume nu a fost făcut cunoscut, avea asupra sa două arme. Investigațiile continuă.w:

Simona Halep a parasit turneul de la Singapore, cedand in fata slovacei Dominika Cibulkova cu 3-6,6-7.[modificare]

Din pacate, romanca a fost nevoita sa plece din Singapore. Ar mai fi avut o sansa, daca Madison Keys ar fi invins-o pe Angie Kerber in 2 seturi, dar americanca a pierdut. Simona a jucat prost in primul set, dar in al doilea dadea semne de revenire. Cibulkovei i-a functionat perfect forehandul si serviciul, ceea ce a destabilizat favorita 3. A pierdut tie-breakul cu 5-7.


Discuția de mai sus este păstrată ca arhivă. Vă rugăm să nu o modificați. Comentarii ulterioare pot fi adăugate pe paginile de discuție ale subiectelor discutate. Această discuție nu trebuie să mai fie modificată în nici un fel.