Sari la conținut

Wikiștiri:Scrie un articol

De la Wikiștiri
Urmați următoarele reguli:
 • Nu trimiteți materiale protejate de drepturi de autor.
 • Folosiți diacritice.
 • Nu decupa și lipi (copy & paste) din alte surse fără permisiune.
 • Trimite doar articole de știri, nu părți cu opinii.
 • Încearcă să stabilești contextul pentru o audiență generală (oameni, locuri și lucruri).

Trimiteți o știre la Wikiștiri! Pentru a face acest lucru, trebuie să urmați următorii pași:

 1. Urmăriți această legătură: Propune o știre!
 2. Introduceți un titlu pentru articol în câmpul „Subiect/titlu”.
 3. Introduceți știrea în câmpul pentru mesaje.
 4. Introduceți sursa .
 5. Apăsați „Salvează pagina”.

Trimițând un articol, sunteți de acord să îl oferiți domeniului public.

Echipa noastră de voluntari va citi articolul și, dacă este bine întocmit, îl va adăuga pe site. Există o listă cu articole vechi în arhiva de articole.

Această pagină este doar pentru utilizatorii foarte noi ai proiectului Wikiștiri. Pentru a învăța să introduceți articole noi direct în Wikiștiri, urmați legătura ghidului nostru pas cu pas. Trebuie să știți că articolul dumneavoastră va fi publicat mult mai repede dacă urmați ghidul, decât dacă îl scrieți aici.

Mulțumim pentru inițiativa de a ajuta Wikiștiri!

{{publicare}}
{{byline|dată=1 ianuarie 2010|localitate=Buenos Aires|țară=Argentina|continent=America de Sud|tip=Sport}}
<!-- Introdu, mai jos, textul articolului în format de știre -->
[[File:Dakar Rally 2010 map-en.svg|350px|thumb|right|Traseul Raliului Dakar 2010]]
În fața a 500.000 de mii de spectatori a început [[:w:Raliul Dakar 2010|Raliul Dakar 2010]], la care participă 184 de motociclete și ATV-uri, 138 de mașini și 50 de camioane, în total 372 de echipaje.

România va fi reprezentată la această ediție a raliului de austriacul Martin Freinademetz, fiind prima oară în ultimii cinci ani când niciun român nu ia parte la startul competiției. 

==Traseul==
Anul acesta, Raliul Dakar va avea 14 etape, din care 7 în Argentina și 7 în Chile. Distanța totală este de 9.030 kilometri pentru mașini și camioane, iar pentru motociclete și ATV-uri este de 8.937 de kilometri.

== Referințe ==
<!--Introdu sursa articolului folosind formularul de mai jos. Acesta trebuie completat cu titlul articolului-sursă, adresa acestuia, autorul, publicația și data în care a apărut -->
* {{sursă|titlu=Se da startul raliului Dakar 2010
|url=http://sport.hotnews.ro/stiri-motor-6777303-video-startul-raliului-dakar-2010.htm
|autor=Lucreția Andriev
|publicație=HotNews.ro
|dată=2 ianuarie 2010}}
* {{sursă|titlu=Caravana Dakar a ajuns in Argentina
|url=http://www.dakar.com/2010/DAK/presentation/us/r3_1-news.html#art28528
|dată=23 decembrie 2009
|autor=[[:w:Raliul Dakar|Raliul Dakar]]
|publicație=[[:w:Organizația Sportivă Amaury]]}}

Propuneri: ±=== Maine echipele de handbal din Romania isi vor afla adversarii din Cupele Europene! ===

Romania are dreptul de a inscrie 10 echipe in Cupele Europene in sezonul 2010/2011,la feminin . Romania se afla pe locul 6 cu 73.91 puncte in clasamentul coeficientilor pe tara si are dreptul de a inscrie 2 echipe in Liga Campionilor,doua echipe in Cupa EHF si una in Cupa Cupelor, iar la masculin doar locul 10 cu 40,75 puncte astfel incat vom avea cate o echipa in Liga Campionilor,Cupa EHF,Cupa Cupelor si doua echipe in Challange Cup.

Maine, 27.07.2010 echipele de handbal din Romania isi vor afla adversarii in Cupele Europene,tragerea la sorti va avea loc la Viena.

Cupa Cupelor: Tomis Constanta-locul 3 in campionat Constanta este calificata in turul 3 al Cupei Cupelor,turul se va disputa pe 13/14 noiembrie iar returul pe 20/21 noiembrie.

Masculin: UCM Resita-locul 2 in campionat UCM Resita este calificata in turul 3 al Cupei Cupelor,turul se va disputa pe 20/21 niembrie iar returul pe 27/28 noiembrie.

EHF Cup:

Feminin HC Zalau-locul 4 in campionat HC Dunarea Braila-locul 5 in campionat HC Zalau si HC Dunarea Braila sunt inscrise in turul 2 al Cupei EHF,Turul se va disputa intre 16/17 Octombrie iar returul pe 23/24 Octombrie.

Masculin : Energia L. P. Targu-Jiu-locul 3 in campionat. Energia Pandurii Targu.-Jiu este calificata in turul 2 al Cupei EHF,turul se va disputa pe 02/03 Octombrie iar returul pe 09/10 Octombrie.

Challenge Cup: In ultima competitie ca valoare,nici o echipa de handbal feminin din Romania nu este inscrisa,deoarece U Jolidon Cluj este inscrisa in Preliminarile Ligii Campionilor.

Masculin: Stiinta Municpal Dedeman Bacau-locul 4 in campionat C.S.A. Steaua Bucuresti-locul 5 in campionat.

Ambele echipe sunt calificate in turul 3,turul se va disputa pe 20/21 Noiembrie iar returul pe 27/28 Noiembrie.


Publicat Publicat, totuși, v-aș ruga să puneți și diacriticele la știre. Vă mulțumim și vă mai așteptăm! Memo18 27 iulie 2010 15:32 (UTC)[răspunde]

Tigan European[modificare]

Vreo 10 ani ni s-a spus la radio,TV, în ziare că integrarea în Uniunea Europeană aduce numai avantaje. Câinii vor fi cu covrigi în coadă de la câți bani ne va da Uniunea. Vom avea autostrăzi,construcții noi, turism - ce mai,lapte și miere. Mai mult, scăpăm de vize, călătorim liber, ne putem stabili și munci oriunde în Europa.Dar după ce Uniunea a pus mâna pe fabricile, terenurile, pădurile și restul de resurse de la noi, acum ne întoarce spatele. Că România este prea săracă, prea coruptă, prea,prea. Le-a convenit România coruptă când investitorii țărilor din vest au luat pe de gratis fabricilesau când au pus mâna pe aurul,petrolul și oțelul țării.Acum un oarecare președinte francez, care ne aduce aminte de Hitler și Stalin și nu de un președinte democratic, s-a decis să expluzeze țiganii în România și Bulgaria. Păi bine domn președinte,ce ar fi ca mâine și românii să expluzeze toți francezii și mai mult să boicoteze toate afacerile franceze din țară?! Eu unul asta voi face: nu mai cumpăr de la francezi și produse franceze până poporul francez va înțelege că un nou Hitler se naște la ei în țară. Și nu trebuie tolerată ascensiunea unor astfel de oameni. Nu vă convin țiganii că sunt săraci și stau în rulote? Păi unde vă sunt manualele care ni le-ați tot predat 20 de ani cum să integrăm țiganii?! Vă era ușor să vorbiți despre integrare culturală de la distanță! Eu recomand tuturor țiganilor să nu se lase și să meargă în Franța!Chiar și românilor le recomand asta. Să invadăm Franța ca nație,nu ca stat. Că de lecții de integrare europeană de la simandicoși care nu au lucrat în viața lor cu țigani sau săraci m-am săturat! Este ușor să expulzezi țiganii în România, prima țară din LUME care i-a eliberat din sclavie. Franța mai are mult de învățat despre ce înseamnă să fii european! Rușine

http://dreptlaopinie.blogspot.com

Respins:editorial.

medic primar[modificare]

 SUNT UN MEDIC DE FAMILIE DIN PRAHOVA.AM SUSTINUT EXAMENUL DE PRIMARIAT IN IUNIE 2010 PE CARE L-AM PROMOVAT DAR TITLUL ESTE LA MINISTERUL SĂNĂTAȚII PENTRU CA NU VOR SA NE ELIBEREZE ADEVERINȚA DE MEDIC PRIMAR TRECAND 5 LUNI DE LA SUSȚINEREA EXAMENULUI.RUGĂM CA PRESA SA INTERVINĂ IN AJUTORUL NOSTRU.MULȚUMESC!

salariile handicapatilor si ingrijitorilor de handicapati[modificare]

primaria com.fratesti de care apartine satul remus mai bine zis d-nul primar nu a achitat ,nu a dat salariile celor cu handicap si celor care sunt ingrijitori de handicapati pe luna august a acestui an motivand ca este griza dar d-nealor au luat salariile pana in prezent d-nul carateanu a mai spus ca vor primi banii in luna decembrie a taiat din bani si asa de putini nu inteleg cum poate face astfel de lucruri adica sa nu plateasca banii cum poate sau mai bine zis cum se poate si cum poate un ingrijitor sa (se)intretina fara bani si astfel de nereguli sunt multe multumesc ptr.ca mi-ati permis sa va scriu aceasta stire si trebuie publicata in toate ziarele la toate televiziunilesam........

Dinu Lipatti: 60 de ani de la moartea marelui interpret și compozitor[modificare]

În 2 decembrie 2010 se împlinesc 60 de ani de la dispariția pianistului Dinu Lipatti, la vârsta de doar 33 de ani. Dinu Lipatti este unul dintre cei mai importanți ambasadori muzicali ai României, alături de George Enescu și Clara Haskil. Radio România Muzical comemorează momentul cu "Zilele Lipatti", între 22 noiembrie și 3 decembrie. Alte manifestări și programul concursului național de pian dedicat acestui moment

Publicat Publicat Ionutzmovie 26 noiembrie 2010 12:30 (UTC)[răspunde]

Succesuri!![modificare]

Proprietar in acte,ELENA BASESCU.RUE Pierie Mazamet nr.12,Paaris-cea mai luxoasa vila din zona Parisului,unde doar bogatasii lumii isi pot permite sa locuiasca.Cumparata cu plata integral,adica 900 milioane euro.In acest pret,intra inca 2 vile,unde au fost cazatzi ofitzerii S.P.P. din garda E.Basescu. Interesant,de unde a avut "fata lui tata".banii cu care a cumparat superba casa? Informatziile,au fost puse la dispozitie, de un om de afaceri francez,parlamentar,la rindu-i,de catre reprezentantul agentiei imobiliare pariziene.De la achizitzionarea acestei bijuterii locative,vine intrebarea: De unde a avut banii,avind in vedere,ca ilustrul sau tata este bugetar cu salariul de 4000 roni,mama casnica,iar salariul E. Basescu,chiar daca e consistent,nu i-ar ajunge sa cumpere un perete al acestei vile??? Poate....din SUCCESURI!! Iata, una din urmarile,taierii pensiilor,salariilor etc. D-voastra,ca jurnalisti,putetzi verifica informatzia si daca este reala,inseamna ca acest popor,deja oropsit,subjugat,nu mai are nici o sansa de reabilitare,cu toata parerea de rau. Magda ciobanu

A III-a Conferinta: „Microhidrocentralele – prezent si viitor in Romania"[modificare]

Asociatia Romana pentru Microhidroenergie (ARmHE) si Renewable Energy Exhibition and Conference Organiser (REECO), au placerea sa va invite la lucrarile celei de-a III-a Conferinte: „Microhidrocentralele – prezent si viitor in Romania, tara membra a Uniunii Europene”, care va avea loc vineri, 8 aprilie 2011, in Arad, Romania. ARmHE este o asociatie juridica romana, non-profit care promoveaza energiile regenerabile, cu accent pe microhidroenergie – energia produsa in microhidrocentrale. REECO, inca din 1998 a evoluat intr-una dintre cele mai mari companii de targuri si conferinte de specializate in domeniul energiei regenerabile si eficienta energetica. Este una dintre cele mai importante agentii de service business-to-business in domeniul precizat. Conferinta este organizata in cadrul targului „Energii regenerabile”, in incinta Expo Arad International, Calea Aurel Vlaicu nr. 300, Arad, in perioada 7 – 9 aprilie 201

Teme propuse ale conferintei: - Stadiul amenajarii de microhidrocentrale in Romania; realizari in ultimii 20 de ani - Proiectarea si constructia unei microhidrocentrale "pas-cu-pas" - Solutii constructive clasice si noi in domeniul microhidrocentralelor; utilizarea materialelor locale in constructii - Echipamentele electro-mecanice din microhidrocentrale - Conectarea la reteaua nationala - Solutii de exploatare "la distanta" a microhidrocentralelor - Din experienta proprietarului / operatorului de microhidrocentrale - Costuri cu investitiile in microhidrocentrale; costuri de exploatare - Fonduri europene destinate "energiei verzi": dosar de finantare, studiu de fezabilitate, analiza cost-beneficiu etc.

Programul conferintei:

9.00 - 9.30 Primirea invitatilor, distribuirea mapelor conferintei 9.30 - 11.30 Prima sesiune de lucrari 11.30 - 12.00 Pauza de cafea 12.00 - 14.00 A doua sesiune de lucrari 14.00 - 15.00 Pauza de cafea si gustari 15.00 - 17.00 A treia sesiune de lucrari 17.00 - 18.00 Dezbatere privind lucrarile prezentate 18.00 Inchiderea lucrarilor conferintei Invitatie la masa festiva organizata in aceeasi seara in crama "Wine Princess" de la ora 20.00, in localitatea Paulis, la cativa km de Arad.

PREZENTARI INSCRISE Avem onoarea sa va prezentam urmatorii vorbitori care au avut amabilitatea sa se inscrie deja programul conferintei: 1. Bogdan POPA, ROSHA, conf. dr. ing., UPB, Facultatea de Energetica – Cuvant de bun venit, deschiderea Conferintei – Microhidroenergia in Romania. Proiectul European finantat de IEE – SHP-STREAMMAP 2. Adina PARASCHIVESCU, ROSHA, APWEB – Tot ceea ce semnifica o investitie intr-o microhidrocentrala 3. Dan FLORESCU, drd.ing., SC HIDROELECTRICA S.A. – Modalitati concrete de valorificare a potentialului hidroenergetic in microhidrocentrale. Proiecte de tip Green – Brown field prin constituire de societati comerciale de tip IPP 4. Nicolae DEDULEA, ing., Director, Montizola SRO – Argumente pentru echiparea microhidrocentralelor pe firul apei cu turbine CROSS FLOW – BANKI 5. Florin ANGHELESCU, SC HIDROCONSTRUCTIA SA, societate membra ROSHA – Experienta HIDROCONSTRUCTIA in exploatarea microhidrocentralelor 6. Vasile Adrian DUGULAN, ISPH, societate membra ROSHA – Experienta ISPH in exploatarea microhidrocentralelor. 7. Adrian MIC, Dorin PUSCAS, Dan Mircescu, SC HIDROSERV SRL, societate membra ROSHA – Din experienta HIDROSERV in domeniul imbunatatirii functionarii microhidrogeneratoarelor. 8. Virgil DOBRE, ing., Director tehnic, SC Saint-Gobain Construction Products Romania SRL– Solutii in fonta ductila pentru microhidrocentrale

Anularea clauzelor abuzive din contractele de credit bancar incheiate din 1990 pana in prezent.[modificare]

Toate clauzele abuzive din contractele de credit bancar sunt anulate in instanțele din Romania. De exemplu comisionul de risc practicat de banci in contractele de credit este abuziv și a fost constatat si de instanțele din România ca fiind în afara legii. Prin intermediul demersurilor legale întreprinse, s-a obținut anularea acestor clauze contractuale si restituirea comisionului perceput abuziv către clientii bancilor. Exista posibilitatea juridica de a modifica și anula (amiabil sau in instanta) clauzele contractuale din contractele dumneavoastra de credit. Pentru suport juridic si asistenta ne puteti contacta de pe formularul de contact al www.romanaiaavocat.ro, sau office@romanaiavocat.ro.

lansare de volum de poezie l[modificare]

http://www.avocatnet.ro/183474www.editura-online.ro/.../vasilichia_tudose_sinescu.html {{șr|CV fără legătură cu proiectul, pagină ștearsă rapid și recreată de câteva ori}}

Poeta argeseanca Vasilichia Sinescu si-a lansat oficial volumul de poezie Acolade lirice la Cafeneaua –noua din Pitesti.Volumul are o paleta emotionala directa si este incarcat de nuante poetice moderne si clasice.

Vasilichia Sinescu Tudose ,cunoscuta de prieteni Sica ,s -a nascut in comuna Moraresti,judetul Arges, in 1959 pe data de 6 martie ,in familia preotului Victoria si Dumitru,avand ca bunici din partea materna familia preotilor-invatatori Stangescu Constantin si Maria.

Studii.Dupa absolvirea studiilor liceale,a lucrat la Statia Meteorologica din localitatea Moraresti judetul Arges si la Statia Meteorologica din Curtea de Arges.

A urmat studii de agronomie la Universitatea CRAIOVA si lucreaza ca inginer la APIA Mioveni.

 Ulterior a absolvit facultatile de Drept precum si Administratie Publica.A absolvit de asemenea Studii de Integrare Europeana Jean Monnet si modul de psihopedagogie.

Are master in Mediere si este doctor inginer in stiinte biologice. Preocupari literare.In casa preotului Stangescu unde a crescut , a fost atrasa de biblioteca,din care a citit mult si a fost vrajita de poezie. A inceput studii de filologie clasica , nefinalizate .In aceasta directie are publicate doua volume de poezie.Primul volum are titlul Vesmantul curcubeului.In 2011 a aparut volumul al doilea la Editura Semanatorul –online intitulat sugestiv Acolade lirice.

lansare de volum de poezie l[modificare]

http://www.avocatnet.ro/183474www.editura-online.ro/.../vasilichia_tudose_sinescu.html {{șr|CV fără legătură cu proiectul, pagină ștearsă rapid și recreată de câteva ori}}

Poeta argeseanca Vasilichia Sinescu si-a lansat oficial volumul de poezie Acolade lirice la Cafeneaua –noua din Pitesti.Volumul are o paleta emotionala directa si este incarcat de nuante poetice moderne si clasice.

Vasilichia Sinescu Tudose ,cunoscuta de prieteni Sica ,s -a nascut in comuna Moraresti,judetul Arges, in 1959 pe data de 6 martie ,in familia preotului Victoria si Dumitru,avand ca bunici din partea materna familia preotilor-invatatori Stangescu Constantin si Maria.

Studii.Dupa absolvirea studiilor liceale,a lucrat la Statia Meteorologica din localitatea Moraresti judetul Arges si la Statia Meteorologica din Curtea de Arges.

A urmat studii de agronomie la Universitatea CRAIOVA si lucreaza ca inginer la APIA Mioveni.

 Ulterior a absolvit facultatile de Drept precum si Administratie Publica.A absolvit de asemenea Studii de Integrare Europeana Jean Monnet si modul de psihopedagogie.

Are master in Mediere si este doctor inginer in stiinte biologice. Preocupari literare.In casa preotului Stangescu unde a crescut , a fost atrasa de biblioteca,din care a citit mult si a fost vrajita de poezie. A inceput studii de filologie clasica , nefinalizate .In aceasta directie are publicate doua volume de poezie.Primul volum are titlul Vesmantul curcubeului.In 2011 a aparut volumul al doilea la Editura Semanatorul –online intitulat sugestiv Acolade lirice.

Ziua Tatălui se sărbătorește duminică 8 mai în România[modificare]

Astăzi, 8 mai 2011, se sărbătorește pentru a doua oară în România Ziua Tatălui. Ziua Tatălui se sărbătorește anual în fiecare a doua duminică a lunii mai.

Cifra de afaceri a UNIOR TEPID a crescut cu peste 30% in primul semestru[modificare]

UNIOR TEPID, membru al Centrului National de Scule, liderul de piata al solutiilor globale in domeniul sculelor de mana, aniverseaza luna aceasta 11 ani de activitate. Momentul aniversar este marcat de cresterea cifrei de afaceri pe primul semestru al anului 2011 cu peste 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Adresabilitatea extinsa catre mai multe domenii (auto, constructii, industrie, transporturi, comunicatii, retail), cresterea numarului de programe din portofoliu, produsele in stoc, livrarea imediata, asistenta profesionista acordata clientilor, oferta mare de consumabile, sunt cateva dintre elementele care au condus la aceasta crestere. Cifra de afaceri a crescut constant in ultimii ani, atingand indicatorii financiari la nivelul propus chiar si intr-un mediu de afaceri într-o continua schimbare, care a determinat reconsiderarea multora dintre planurile de investitii ale partenerilor.

”Cresterea cifrei de afaceri in acesta perioada nu este o surpriza pentru noi. Am urmarit in permanenta dezvoltarea gamei de produse si atragerea de noi clienti prin existenta produselor pe stoc, livrare imediata si suport neconditionat. Mai mult, pot preciza ca in acest semestru, cifra de afaceri depaseste cu aproape 10 procente cifra de afaceri din primul semestru al anului 2008”, a declarat domnul Dan Dabuleanu, director general al UNIOR TEPID.

Strategia adoptata de UNIOR TEPID urmareste transformarea partenerilor in ofertanti de solutii complete (produse, servicii, aplicatii), in aceste conditii previzionand o largire a activitatii de distributie si a portofoliului de clienti, precum si identificarea si asimiliarea de noi game de produse perfect integrate in conceptul de distributie - CENTRUL NATIONAL DE SCULE.

Din aceast an, oferta UNIOR TEPID s-a extins si in domeniul sculelor electrice prin brand-ul STAYER. Fara a urmari o dezvoltare preponderenta pe acest domeniu, compania a raspuns cererii magazinelor de bricolaj si este o extindere fireasca, tocmai datorita faptului ca in oferta UNIOR TEPID exista permanent pe stoc consumabile pentru aceste scule electrice. Acest domeniu va fi abordat prin tehnica ”pasilor marunti” si va urmari oferirea catre partenerii actuali a unor scule electrice din gama premium pe ambele paliere de adresabilitate.

Prezent de 11 ani pe piata din Romania, UNIOR TEPID, membru al Centrului National de Scule, ofera cea mai bogata gama de scule de mana aflate pe stoc si livrare imediata. Comunicarea, contactul permanent cu clientul si consilierea lui sunt principii fundamentale de la care UNIOR TEPID nu se abate, mentinandu-si statutul de lider pe piata sculelor de mana din Romania.

Respins. Încălcarea drepturilor de autor.--MSClaudiu 12 iulie 2011 21:17 (UTC)[răspunde]

Oșenii la târgul internațional de turism Tour&Travel Warsaw (Polonia)[modificare]

O delegație de oșeni din Negrești-Oaș a participat, la invitația Excelenței Sale, dl. Ovidiu Dranga, ambasadorul României la Varșovia, în perioada 24 – 26 noiembrie 2016 la Târgul International de Turism TOUR & TRAVEL WARSAW, Polonia. Printre membrii delegației s-au numărat: Floare Finta, meșteșugar și „Tezaur Uman Viu”, Floare Hotca, meșteșugar și „Luminător al satului”, Ana Mare, meșteșugar și „Luminător al satului”, familia de olari Istvanfi, Dorina Mercea, meșteșugar și antreprenor, ceterașii Vasile Solomon și Nelu Varga, Maria Tripon, profesor, om de cultură, interpret de muzică tradițională oșenească, ES Ionuț Silaghi de Oaș, artist și secretar al Ansamblului Oașul.

Referințe: