Sari la conținut

Avion militar rus doborât la frontiera turco-siriană

De la Wikiștiri


25 noiembrie 2015 Turcia — Marți, 24 noiembrie, niște avioane de vânătoare turcești au doborât un avion de război rus care se îndrepta spre Siria. Informația a fost confirmată de Turcia, iar Rusia afirmă că avionul a zburat doar deasupra teritoriului Siriei.

„Potrivit unui comunicat al armatei turce, avionul a pătruns în spațiul aerian turc în zona orașului Yaylidag, din provincia Hatay, și a fost avertizat de zece ori în decurs de cinci minute”, relatează Mediafax. Aceeași agenție menționează că pe 20 noiembrie Ministerul de Externe al Turciei i-a cerut ambasadorului rus ca Rusia să înceteze operațiunile din Siria contra satelor turcești. „Ankara a precizat că acțiunile ruse "nu constituie o luptă împotriva terorismului", ci bombardarea civililor”, mai afirmă agenția.

Avionul a căzut pe teritoriul Siriei. O grupare rebelă susține că l-a ucis pe unul din piloți, când aceștia se străduiau să se îndrepte cu parașutele spre un loc controlat de trupele guvernului sirian. Moartea pilotului a fost confirmată de un consilier juridic al Armatei Siriene Libere.

Ambii piloți au murit în urma împușcăturilor, potrivit unui grup de insurgenți turci din Siria.


Referințe

[modificare]

Legături externe

[modificare]