Sari la conținut

Două explozii devastatoare la metroul din Moscova

De la Wikiștiri


29 martie 2010 Moscova, Rusia

Două explozii puternice s-au înregistrat în această dimineață în două stații de metrou din Moscova, capitala Federației Ruse. Conform unor surse oficiale, bilanțul provizoriu este de 37 de morți și peste 60 de răniți, iar operațiunile de salvare sunt încă în curs de desfășurare.

Prima explozie s-a produs la ora 07.56 (ora 03.56 GMT), în al doilea vagon al unui tren oprit în stația Lubianka. O oră mai târziu, o a doua explozie a distrus cel de-al doilea vagon al unei garnituri oprite în stația Park Kulturîi.

Pe un site web asociat cu separatiștii ceceni, aceștia și-au asumat responsabilitatea pentru atac. Rebelii ceceni au fost acuzați în trecut de comiterea unor atentate similare la Moscova și în alte orașe din Rusia.

Primarul Moscovei, Iuri Lujkov, a declarat presei adunate în fața stației Park Kulturîi: „Conform unor informații preliminare furnizate de serviciile de securitate federale, au fost implicate două atentatoare sinucigașe”. Iuri Siomin, Procurorul șef al Moscovei, a declarat: „Putem presupune că aveau atașate de corp centuri cu explozibili”. Procurori federali au informat că au deschis o anchetă pentru „suspiciune de acte teroriste”.

Referințe[modificare]