Sari la conținut

Putin e vrut demis de mii de ruși

De la Wikiștiri


20 martie 2010 Rusia — Mii de ruși au protestat astăzi în mai multe orașe din Rusia contra politicii economice și sociale a Guvernului Putin.

La Vladivostok au protestat peste o mie de oameni. Aceștea purtau pancarte pe care era scris „Nu impozitelor” și „Destul cu protecția acordată oligarhilor pe spezele poporului”. Pe o brasadă era scris „Putin, trage-ți un glonț în cap!”, acesta din urmă a fost retrasă în urma cererii a unui reprezentant al autorităților.

Opozanții au cerut ca prim-ministrul Putin și partidul Rusia Unită să fie declarat vinovat pentru înlăturarea poporului de la deciziile privind viitorul Rusiei și scăderea nivelului de trai și să fie scăzute taxele pentru mașinile străine de mâna a doua.

Au avut loc proteste și la Irkuțk, unde aproximativ 500 de oameni au protestat contra redeschiderii unei fabrici de hârtie care deversa deșeuri în lacul Baikal care este cea mai mare rezervă de apă dulce din lume.

De asemenea la Sankt Petersburg aproximativ o mie de oameni au cerut demisia lui Putin, păstrarea centrului cultural al orașului și micșorarea tarifelor la serviciile municipale.

Referințe[modificare]