Sari la conținut

Simona Halep a pierdut în turul doi la Wimbledon

De la Wikiștiri


27 iunie 2013 Londra, Marea Britanie

Na Li în 2009

După un meci dificil și cu probleme medicale, Simona Halep a pierdut în trei seturi (6-2, 1-6, 6-0) în fața chinezoaicei Na Li.

Asiatica a început meciul cu un bandaj la genunchiul piciorului drept, iar jucătoarea română a acuzat dureri de spate încă din primul set. După o scurtă îngrijire de kinetoterapie pentru jucătoarea din România, la sfârșitul primului set, câștigat de chinezoaică, Halep a abordat cel de-al doilea set cu o economie aparentă de efort, însă cu o mai bună precizie în plasarea mingilor, câștigând setul secund. Setul al treilea a fost câștigat de chinezoaică, aceasta calificându-se în turul trei al Turneului de tenis de la Wimbledon.

Simona Halep a declarat pentru DolceSport, preluat de Mediafax, că se bucură pentru cele unsprezece meciuri consecutive câștigate în ultimele săptămâni, performanță neatinsă de ea din perioada junioratului:

A fost o perioadă foarte bună pentru mine, foarte frumoasă, am jucat foarte bine, am bătut jucătoare foarte bine clasate. La Wimbledon a fost dificil pentru că am avut o adversară foarte grea în turul doi, m-au luat un pic și durerile de spate și s-a terminat, dar nu sunt supărată, ci chiar sunt bucuroasă. M-am adaptat de la meci la meci mai bine, a fost dificil pentru că am și călătorit cu trenul vreo opt ore, dar ce să zic așa a fost să fie și a fost superb. Iarba nu era suprafața mea preferată, dar acum am început să joc bine și pe iarbă și chiar merge bine pe toate suprafețele când te simți bine.
 
— Simona Halep, Mediafax[1]
Simona Halep în 2010, la Openul din Franța
După pauza de masaj mi-a intrat totul, m-am relaxat un pic, m-am relaxat și am intrat la nu am ce pierde și mingea s-a dus foarte bine. Cât de cât a fost greu să joc cu aceste dureri de spate, dar nu a fost să zic lucrul principal pentru care am pierdut acel meci. Ea a jucat foarte bine și oboseala mea a ajuns la un prag foarte înalt.
 
— Simona Halep, Mediafax[2]

Tot în turul al doilea a pierdut și jucătoarea română de tenis Alexandra Cadanțu, în fața japonezei Kimiko Date-Krumm, cu scorul de 6-4 7-5.


Referințe[modificare]

  1. http://www.mediafax.ro/sport/simona-halep-nu-sunt-suparata-ca-s-a-terminat-ci-chiar-bucuroasa-11043233?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29
  2. http://www.mediafax.ro/sport/simona-halep-nu-sunt-suparata-ca-s-a-terminat-ci-chiar-bucuroasa-11043233?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29