Simona Halep a pierdut în turul doi la Wimbledon

De la Wikiștiri
Sari la navigare Sari la căutare


27 iunie 2013 Londra, Marea Britanie

Na Li în 2009

După un meci dificil și cu probleme medicale, Simona Halep a pierdut în trei seturi (6-2, 1-6, 6-0) în fața chinezoaicei Na Li.

Asiatica a început meciul cu un bandaj la genunchiul piciorului drept, iar jucătoarea română a acuzat dureri de spate încă din primul set. După o scurtă îngrijire de kinetoterapie pentru jucătoarea din România, la sfârșitul primului set, câștigat de chinezoaică, Halep a abordat cel de-al doilea set cu o economie aparentă de efort, însă cu o mai bună precizie în plasarea mingilor, câștigând setul secund. Setul al treilea a fost câștigat de chinezoaică, aceasta calificându-se în turul trei al Turneului de tenis de la Wimbledon.

Simona Halep a declarat pentru DolceSport, preluat de Mediafax, că se bucură pentru cele unsprezece meciuri consecutive câștigate în ultimele săptămâni, performanță neatinsă de ea din perioada junioratului:

A fost o perioadă foarte bună pentru mine, foarte frumoasă, am jucat foarte bine, am bătut jucătoare foarte bine clasate. La Wimbledon a fost dificil pentru că am avut o adversară foarte grea în turul doi, m-au luat un pic și durerile de spate și s-a terminat, dar nu sunt supărată, ci chiar sunt bucuroasă. M-am adaptat de la meci la meci mai bine, a fost dificil pentru că am și călătorit cu trenul vreo opt ore, dar ce să zic așa a fost să fie și a fost superb. Iarba nu era suprafața mea preferată, dar acum am început să joc bine și pe iarbă și chiar merge bine pe toate suprafețele când te simți bine.
 
— Simona Halep, Mediafax[1]
Simona Halep în 2010, la Openul din Franța
După pauza de masaj mi-a intrat totul, m-am relaxat un pic, m-am relaxat și am intrat la nu am ce pierde și mingea s-a dus foarte bine. Cât de cât a fost greu să joc cu aceste dureri de spate, dar nu a fost să zic lucrul principal pentru care am pierdut acel meci. Ea a jucat foarte bine și oboseala mea a ajuns la un prag foarte înalt.
 
— Simona Halep, Mediafax[2]

Tot în turul al doilea a pierdut și jucătoarea română de tenis Alexandra Cadanțu, în fața japonezei Kimiko Date-Krumm, cu scorul de 6-4 7-5.


Referințe[modificare]

  1. http://www.mediafax.ro/sport/simona-halep-nu-sunt-suparata-ca-s-a-terminat-ci-chiar-bucuroasa-11043233?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29
  2. http://www.mediafax.ro/sport/simona-halep-nu-sunt-suparata-ca-s-a-terminat-ci-chiar-bucuroasa-11043233?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+mediafax%2FQddx+%28Mediafax_ALL%29