Sari la conținut

Un proiect informatic monitorizează progresul școlar

De la Wikiștiri


2 martie 2010 Macedonia — Un nou proiect electronic din Macedonia permite părinților să urmărească progresul din sălile de clasă. Tot în știrile științifice: a fost lansat un nou dicționar electronic englez-croat, iar Comisia Europeană a deschis o nouă școală în Kosovo.

Autoritățile macedonene au lansat în 23 februarie un proiect de jurnal școlar electronic care permite părinților să monitorizeze, prin intermediul internetului, notele și activitățile școlare ale copiilor lor. Proiectul urmează să fie implementat în toate școlile primare și secundare în această toamnă.

Un dicționar electronic tehnic englez-croat a fost lansat miercuri (24 februarie) la Zagreb. Volumul de 1 000 de pagini conține peste 100 000 de termeni.

Șaptesprezece proiecte de cercetare științifică vor primi sprijin financiar macedoneano-sloven în 2010 și 2011, a anunțat ministrul macedonean al educației Nikola Todorov în 19 februarie. Proiectul acoperă șase domenii științifice. Macedonia va asigura o cofinanțare de 170 000 de euro.

Biroul de Legătură al Comisiei Europene din Kosovo a deschis miercuri (24 februarie) o școală nouă în municipalitatea Zvecan. UE a oferit 265 000 de euro pentru finanțarea construcției.

Primul portal pe internet care furnizează informații despre ONG-urile din Bulgaria a fost prezentat oficial în 22 februarie. Detaliile privitoare la aproximativ 1 000 de ONG-uri sunt disponibile pe www.ngobg.info. Site-ul a fost inițiat de Centrul Bulgar pentru Legea Entităților Nonprofit și de Programul și Centrul Analitic pentru Legea Europeană.

O nouă rețea de socializare numită "Mozgalo" (Gânditorul) a fost prezentată oficial la Muzeul de Artă Contemporană din Zagreb în 22 februarie. Site-ul își propune să ofere o rețea pentru economiștii, oamenii de știință, studenții și alți specialiști croați și va fi activ începând din 21 aprilie. Proiectul a fost inițiat de Asociația locală pentru Dezvoltare și Creativitate.

Operatorul turc în bandă largă TTNET a prezentat miercuri (24 februarie) cel mai nou produs al său, care combină televiziunea și cinematografia. Numit Tivibu, acesta oferă posibilitatea de a privi la televizor și de a accesa o arhivă mare de filme.

Aneil Singh, un oficial al delegației UE la Tirana, a anunțat miercuri (24 februarie) că Comisia Europeană va finanța un proiect de 2,2 mn de euro menit să ajute întreprinderile mici și mijlocii din zonă să acceseze inovațiile din tehnologia afacerilor. Singh a afirmat că proiectul va ajuta firmele să profite de oportunitățile de afaceri din cadrul UE.

(Diverse surse -- 22/02/10-01/03/10)

Referințe