Wikiștiri:Formate utile/Mesaje

De la Wikiștiri

Mai jos este o listă de mesaje ce pot fi folosite pentru notificarea utilizatorului aspra actelor de vandalism pe care le-a comis sau este pe cale să le comită, sau pentru transmiterea unor mesaje standard în diferite circumstanțe. Mesajele sunt organizate în două categorii, mesajele standard și cele de avertizare, acestea din urmă fiind subcategorizate în funcție de gravitatea abaterii, de la un simplu test asupra unei pagini până la avertisment final și mesaj trimis după blocare.

Notă: deoarece aceste formate sunt puse pe extrem de multe pagini, se recomandă folosirea lor prin substituire utilizând comanda subst astfel: {{subst:test1}} (în cazul mesajului test1). Aceasta are ca efect substituirea formatului (care ar fi procesat de fiecare dată când ar fi generată pagina) cu conținutul său - astfel pagina devine statică, reducând încărcarea serverelor și crescând viteza cu care pagina respectivă se va afișa. În plus, se evită propagarea instantă a vandalismelor asupra formatelor pe toate paginile pe care acestea sunt introduse.

Vezi și:


Mesaje de întâmpinare, invitație, rugăminte[modificare]

 
{{subst:bunvenit}}

Bun venit![modificare]

Bine ați venit la Wikiștiri! Vă mulțumim că v-ați înregistrat și vă invităm să participați cu informații pentru crearea unei surse libere de știri care să poată fi editată de toată lumea. Dacă aveți plăcere puteți contribui aici redactând știri recente din orice domeniu și din întreaga lume, mai ales știri relevante pentru vorbitorii limbii române. Nu ezitați să dezvoltați un articol sau să creați unul nou. Proiectul depinde de cititorii care doresc să contribuie! Totuși aveți grijă ca articolele să păstreze punctul de vedere neutru.

Probabil că la început veți avea multe nedumeriri și întrebări: cum se modifică articolele, ce putem și ce nu putem scrie în ele, etc. Am pregătit o pagină de instrucțiuni (←apăsați aici) pe care vă recomandăm s-o citiți. De asemenea puteți să ne întrebați la Cafenea. Nu vă fie teamă de greșeli, suntem aici pentru a vă ajuta.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie [[Utilizator:{{subst:ROOTPAGENAME}}|{{subst:ROOTPAGENAME}}]]) în care să vă prezentați pe scurt dacă doriți. Vă puteți semna - doar în paginile de discuții, nu și în articole - adăugând la sfârșitul mesajului patru tilde ~~~~ și Wikiștirile vi le vor transforma automat în semnătură și dată.

Nu uitați să vizitați spațiul de muncă, unde puteți primi cele mai recente informații despre articolele în lucru. Sperăm că vă va face plăcere să fiți un jurnalist aici.

Succes!

Don't speak Romanian? Use the Utilizator ro-0 template on your user page!
{{subst:Invitație}}

Invitație[modificare]

Bine ați venit la Wikiștiri! Vă mulțumim pentru contribuții și vă invităm să participați în continuare cu informații pentru crearea unei surse libere de știri care să poată fi editată de toată lumea. Dacă aveți plăcere puteți contribui aici redactând știri recente din orice domeniu și din întreaga lume, mai ales știri relevante pentru vorbitorii limbii române. Nu ezitați să dezvoltați un articol sau să creați unul nou; proiectul depinde de cititorii care doresc să contribuie! Totuși aveți grijă ca articolele să păstreze punctul de vedere neutru.

Este recomandabil să vă alegeți un nume de utilizator și să vă înregistrați, pentru a avea siguranța că nu apar și alte persoane care editează de la același IP. Deschiderea unui cont la Wikiștiri nu costă nimic și nu necesită nici un fel de informații personale; în plus veți beneficia de o serie întreagă de avantaje: pagină personală, propria pagină de discuții, o listă de articole urmărite, posibilitatea de trimitere de imagini, protejarea adresei IP etc.

Vă rugăm să vizitați și spațiul redacțional, unde puteți primi cele mai recente informații despre articolele în lucru. De asemenea puteți să puneți întrebări la Cafenea sau pe Wikiștiri:IRC (pentru detalii vezi Canal IRC). Sperăm că vă va face plăcere să fiți un jurnalist aici.


Mesaje de avertizare ușoară[modificare]

 
{{subst:Folosiți diacritice}}

Diacritice[modificare]

Bună ziua. Am observat că scrieți fără diacritice. La Wikiștiri se impune tuturor scrierea corectă atât a textului în limba română (inclusiv a literelor ă, â, î, ș, ț), cât și a cuvintelor din alte limbi.

Cu speranța că pe viitor veți scrie corect în mod sistematic, vă urez o zi bună și spor la scris!

Testarea sitului[modificare]

 
{{subst:test1}}

■ Testul v-a fost anulat[modificare]

Testul dumneavoastră a funcționat, dar a fost anulat. Pentru alte încercări vă rugăm să folosiți cutia cu nisip. Vă invităm să citiți și pagina de instrucțiuni pentru a afla cum puteți contribui la Wikiștiri. Mulțumim.

{{subst:test1|Titlul paginii}}

■ Testul v-a fost anulat[modificare]

Testul dumneavoastră de la pagina Titlul paginii a funcționat, dar a fost anulat. Pentru alte încercări vă rugăm să folosiți cutia cu nisip. Vă invităm să citiți și pagina de instrucțiuni pentru a afla cum puteți contribui la Wikiștiri. Mulțumim.

{{subst:nothanks|pagină}}

Încălcarea drepturilor de autor[modificare]

Articolul dumneavoastră - „pagină” - a fost copiat și inserat de pe un alt website. Din păcate, Wikiștiri nu poate accepta - tot ceea ce trimiteți dumneavoastră către site-ul nostru deoarece trebuie să fie muncă proprie și prin urmare acest articol a fost șters. Poate doriți să lucrați la știre și să o trimiteți din nou atunci când va fi munca dumneavoastră. Vă rugăm să nu lăsați acest lucru să vă supere și să continuați să contribuiți!

Poate fi considerat vandalism[modificare]

 
{{subst:test2}}

■■ Notificare[modificare]

Vă rugăm să nu mai faceți experimente la Wikiștiri. Asemenea teste ar putea fi considerate vandalism. Dacă vreți să faceți alte încercări, folosiți cutia cu nisip. Vă mulțumim.

{{subst:test2|Titlul paginii}}

■■ Notificare[modificare]

Vă rugăm să nu mai faceți experimente la Wikiștiri, cum ați făcut la pagina Titlul paginii. Asemenea teste ar putea fi considerate vandalism. Dacă vreți să faceți alte încercări, folosiți cutia cu nisip. Vă mulțumim.

{{subst:spam}}

Vă rugăm să nu adăugați în Wikiștiri legături către situri comerciale sau către siturile dumneavoastră personale, sau mesaje publicitare. Wikiștirile nu sunt un mijloc de publicitate sau o simplă colecție de adrese de internet. Dorim să avem știri de interes general, nu mai multe legături de internet. De asemenea, numeroase pagini de internet nu îndeplinesc condițiile pentru a fi incluse în articole. Dacă doriți să aflați cum puteți contribui la Wikiștiri, aruncați o privire la pagina de instrucțiuni. Vă mulțumim!

Avertisment[modificare]

 
{{subst:test3}}

■■■ Avertizare privitoare la teste în articole[modificare]

Vă rugăm să încetați! Dacă veți continua să vandalizați Wikiștirile vi se va ridica dreptul de a le modifica paginile.

{{subst:test3|Titlul paginii}}

■■■ Avertizare privitoare la teste în articole[modificare]

Vă rugăm să încetați! Dacă veți continua să vandalizați Wikiștirile, așa cum ați făcut la pagina Titlul paginii, vi se va ridica dreptul de a le modifica paginile.

Avertisment final[modificare]

 
{{subst:test4}}

■■■■ Avertisment final privitor la teste[modificare]

Aceasta este ultima avertizare! La următorul act de vandalism vi se va bloca accesul la modificarea paginilor de la Wikiștiri.
{{subst:test4|Titlul paginii}}

■■■■ Avertisment final privitor la teste[modificare]

Aceasta este ultima avertizare! La următorul act de vandalism asemănător cu cel de la pagina Titlul paginii vi se va bloca accesul la modificarea paginilor de la Wikiștiri.

Utilizator blocat[modificare]

 
{{subst:blocat}}

Blocat[modificare]

V-a fost blocat accesul la modificarea paginilor din Wikiștiri întrucât ați încălcat regulamentele.
Dacă considerați că blocarea a fost nejustificată, o puteți contesta adăugând formatul {{Deblocare|Motivul pentru deblocare}} sub acest mesaj.
{{subst:blocat|perioadă}}

Blocat[modificare]

V-a fost blocat accesul la modificarea paginilor din Wikiștiri întrucât ați încălcat regulamentele. Termen de blocare: perioadă.
Dacă considerați că blocarea a fost nejustificată, o puteți contesta adăugând formatul {{Deblocare|Motivul pentru deblocare}} sub acest mesaj.