Sari la conținut

Cultură și sport: Baghdatis avansează la Dubai

De la Wikiștiri


25 februarie 2010 Tenismenul cipriot Marcos Baghdatis l-a învins pe indianul Devvarman. Tot în știrile culturale: Trupa Faithless va sosi la Belgrad și Skopie, iar un film turcesc a câștigat premiul Ursul de Aur.

Cipriotul Marcos Baghdatis l-a învins pe Somdev Devvarman în cea de-a doua rundă la turneul de tenis din Dubai. Tenismenul cipriot Marcos Baghdatis l-a învins miercuri (24 februarie) pe indianul Devvarman (6-3, 3-6, 6-1) și s-a calificat pentru următorul tur al Campionatului de Tenis din Dubai. Croatul Marin Cilic l-a învins pe austriacul Stefan Koubek (6-2, 7-6), avansând și el. Turneul durează până sâmbătă. Tot miercuri, sârbul Novak Djokovic l-a învins pe compatriotul său Viktor Troicki cu scorul de 3-6, 6-4, 6-2.

Cvartetul bulgar Hypnotic va susține miercuri (3 martie) un concert la Parlamentul European cu prilejul zilei naționale a Bulgariei. La eveniment va fi de asemenea ecranizat un documentar despre stâncile din Belogradchik.

Trupa britanică de muzică dance Faithless va concerta la Belgrad în 24 aprilie, a informat cotidianul Blic marți (23 februarie). Spectacolul susținut de trupă în capitala sârbă va fi unul dintre cele două concerte din Balcani. Cel de-al doilea va avea loc în 23 aprilie la Skopie.

Un timbru special va fi promovat în luna iunie cu prilejul celei de-a 50-a aniversări a Festivalului de Vară din Ohrid. Toni Simonoski, directorul festivalului, a declarat sâmbătă (20 februarie) că timbrul va conține motive ale Catedralei Sf. Sofia și logo-ul evenimentului.

Filmul turcesc "Bal" (Miere) al regizorului Semih Kaplanoglu a câștigat anul acesta premiul Ursul de Aur la cea de-a 60-a ediție a Festivalului de Film de la Berlin. Pelicula românească "Eu când vreau să fluier, fluier", filmul de debut al regizorului Florin Șerban, de 35 de ani, a câștigat Marele Premiu al Juriului, precum și distincția Alfred Bauer pentru noi perspective în arta cinematografică.

Cel de-al Treilea Campionat Internațional de Fotbal Feminin se desfășoară în orașul Larnaca din Cipru de miercuri (24 februarie) până în 3 martie. La competiție vor participa opt echipe, din Anglia, Olanda, Noua Zeelandă, Scoția, Africa de Sud, Canada, Elveția și Italia. Echipa Ciprului nu va concura în acest an.

(Diverse surse -- 17/02/10-24/02/10)

Referințe